Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Három megyei a Miss Hungaryn

Megyénkből három dekoratív hölgy is is bejutott a rangos Miss Hungary szépségverseny fináléjába.

Megyénkből három dekoratív hölgy, Tóth Zsuzsa, Kozák Lívia és Polgár Ildikó is bejutott a Miss Hungary szépségverseny fináléjába. A szépségkirálynő fejére csütörtök este helyezik fel a koronát a budapesti Kongresszusi Központban.

A Miss Tini Hungary címért versenybe szállt 17 éves Polgár Ildikó nemcsak dekoratív, hanem rendkívül kommunikatív, és a természetesség híve.
A Miss Hungary szépségverseny egyik főszponzora olasz származású, így a királynőjelöltek novemberben egy hétig Olaszországban gyakorolhatták, miként kell fotósok előtt pózolni, bár a megyei szépségeknek ebben már nagy rutinjuk van, hiszen gyakran kérik fel őket modellnek.

Líviának nem az ajándékok fontosak

A Kisalföld által szervezett Szépség Határok Nélkül verseny fináléjában Kozák Lívia kapta a legtöbb különdíjat. A győri főiskolás lányt ez a siker is megerősítette abban, hogy országos megmérettetésre is jelentkezzen, s siófoki elődöntőből „verekedte be magát" a fináléba.
A szőkeség szereti a történelmet, így számára az itáliai fotóstáborban az volt a legnagyobb élmény, amikor elegáns középkori viseletekben vonulhattak végig Assisi utcáin. A magyar szépségek természetesen nagy feltűnést keltettek a történelmi városban, főleg a férfi járókelőket nyűgözték le.

A csütörtök esti fináléval kapcsolatban Lívia kiemelte, örül annak, hogy a zsűri tagjai nem pontozásos módszerrel, hanem rózsaceremóniával döntik el, ki ülhet a trónra. Miután kiderült, hogy ki a hat legszebb, a zsűri tagjai egyenként mennek fel a színpadra és annak a lánynak nyújtják át a virágszálat, akit ők a leginkább érdemesnek találnak a megtisztelő címre. A képlet aztán egyszerű: a végső sorrendet a kézben tartott rózsaszálak mennyisége dönti el.

Tóth Zsuzsa nem ismeretlen olvasóink körében, hiszen
Lívia szerint – sokakkal ellentétben – a szépségversenyeken nem a tárgyi nyeremények a fontosak, hanem a cím, az erkölcsi elismerés. Autót, nyakláncot, kozmetikumokat bárki szerezhet magának, hiszen lehet pénzért venni, de azt csak kevesen mondhatják el magukról, hogy a Miss Hungaryn előkelő helyezést értek el.

Zsuzsa modellkarrierje szárnyal

Tóth Zsuzsa sem ismeretlen olvasóink körében, hiszen a Kisalföld egyik 2005-ös naptárlánya. Mint meséli, rendkívül hálás lapunknak, mert azóta folyamatosan kapja a felkéréseket modellkedésre, ingázik Egyed és a főváros között. Biztos abban, hogy az éppen egy éve megjelent Kisalföld-naptáron történt szereplésének köszönheti, hogy világbajnok testfestő modellje lett, német nyelvű magazinokban jelentek meg művészi fotói.
Olaszországból nem a legjobb hangulatban tért haza, mivel a csípős novemberi hidegben a szabadtéri fotózások során annyira megfázott, hogy több napra teljesen elment a hangja. Ráadásul egy „jóakarója" megrövidítette 50 euróval. Zsuzsa pontosan tudja, hogy ki gondolta őt a kelleténél gazdagabbnak, de bizonyítani nem tudja. Sajnos nem azokkal lakott egy szobában, akikkel kellett volna. Azért megnyugtatta a Kisalföld olvasóit, hogy nem megyebéli volt a szarka.

Az eddigi szépségkirálynők

1985: Molnár Csilla Andrea
1989: Gerlóczy Magdolna
1990: Czuczor Kinga
1991: Bálint Antónia
1992: Papp Bernadett
1994: Farkas Tímea
1995: Veinberger Ildikó
1998: Sas Leila
1999: Dammak Jázmin
2000: Erdélyi Melinda
2001: Stedra Szabina
2002: Tóth Szilvia
2003: Balogh Edina
2004: Nagy Nóra

Tervezett hazautazásuk napján sztrájk volt az olasz reptereken, egy nappal később ülhettek fel a légi járműre, így csak nehézkesen tudtak maguknak éjszakára szállást szerezni.
Az már csak „hab a tortán", hogy a közös munka során egy fotós kifejtette, véleménye szerint Zsuzsa nem nyerhet, mert nem szép, viszont „karakteres", ami a modellszakmában rendkívül fontos. Ilyen előzmények után már csak jó dolgok történhetnek Zsuzsával, így nem lenne meglepő, ha...

Ildikó a természetességre esküszik

Kozák Lívia örül annak, hogy a mai versenyen a zsűri tagjai nem pontozásos módszerrel, hanem rózsaceremóniával döntik el, ki ülhet a trónra.
A Miss Tini Hungary címért szállt versenybe Polgár Ildikó. A 17 éves győri középiskolás lány a Szépség Határok Nélkül fináléjába is bejutott, majd idén augusztusban a Győri Búcsú szépe lett. Nemcsak dekoratív, hanem rendkívül kommunikatív is, utóbbi tulajdonságát a hoszteszmunkák során kamatoztathatja.
Fiatal korából adódóan az itáliai tartózkodás során meglepte, hogy az olaszok mennyire nyomultak a magyar szépségekre, nem akarták békén hagyni őket. Főleg azután, hogy a szórakozóhelyen a szpíker tudatta a vendégekkel, hogy köreikben tudhatják a Miss Hungary döntőseit.
Ildikó is kint rekedt az olaszországi reptéren, ami számára azért volt rendkívül izgalmas, mert itthon várta az előrehozott németérettségi. Kijelenthető, a közjáték nem viselte meg Ildikó idegeit, a szóbeli vizsga kitűnően sikerült, a maximális pontszámot kapta.
Ildikó meglátása szerint a tini indulók között az esélylatolgatás azért felesleges, mert nem lehet tudni, hogy idén milyen lesz a „szépideál", a „mesterséges plázacica" stílus vagy pedig a természetesség lesz a nyerő. Csak az utóbbi esetben van esélye előkelő helyezésre a győri középiskolásnak, hiszen rajta nincs semmi mű.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ergométer: bárki jelentkezhet

Evezés

Évekkel ezelőtt – 1999-ben és 2000-ben – a Győri Víz-
Tovább olvasom