Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Három Molotov-koktélos támadót őrizetbe vett a rendőrség

Három férfit vett őrizetbe a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság: azzal gyanúsítják őket, hogy Tarnabodon több családi házra is fegyverekkel és Molotov-koktélokkal támadtak rá vasárnap. Mindhármukat több ember ellen elkövetett emberölési kísérlettel gyanúsítják, és előzetes letartóztatásukat is indítványozták.
Soltész Bálint, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta, hogy két gyanúsítottat a támadás másnapján, hétfőn vettek őrizetbe, harmadik társukat pedig kedden sikerült előállítani.

Azt, hogy a négy, főként idős emberek által lakott családi házakra miért dobtak Molotov-koktélokat, és miért lőttek azokra éles fegyverekkel, még nem tudni. Egyelőre nem tisztázott az sem, hogy esetleg uzsorakölcsön áll-e a támadások hátterében, de az biztos, hogy nem romák által lakott házakra támadtak. A bűnügyi helyszínelés hétfőn késő este ért véget, ezek elemzése még tart. Hogy pontosan milyen fegyverekből tüzeltek, még nem tudni, de a lövésnyomokból kiderült, hogy éles fegyverek voltak. Hogy pontosan hány lövés dördült, egyelőre nem tudni, a környékbeli lakók legalább 15-öt hallottak.

A nyomozók hétfőn több házban is házkutatás tartottak, az egyikben 10-15 ember támadt rá a rendőrökre, ezek mindegyikét ártalmatlanná tették - mondta korábban Sasi Csaba, a megyei főkapitányság bűnügyi osztályvezetője.

Olvasóink írták

 • 1. dodó 2008. szeptember 30. 20:50
  „A Népszava és a Néphazi is elismerte: cigányok támadtak fehérre Tarnabodon
  2008-09-30. 16:38
  Ez már a sokadik Tarnabod-hírünk az utóbbi 24 órában de érdemes lehozni, ugyanis a köztudottan "náci, fasiszta, rasszista" Népszava ismeri be, hogy cigányok az elkövetők (máskülönben miért lett volna szó a CKÖ-s vezetőről?), megtámadták a rendőröket, amikor be akarták gyűjteni őket, és bedrogozva lőtték, dobálták meg a fehérek házát. Valszeg azért, hogy elüldözzék az ott lakókat, és lenyúlhassák maguknak a kéglit, ahogy azt Galgagyörkön tették a férgek.

  Tessék mondani, ez nem rasszista, fehérellenes cselekmény? Ráadásul azon a Tarnabodon, ahol a fehérek már kisebbségben vannak, mert a rákos daganatként szaporodó orkok már többségbe kerültek? Ugye jól sejtjük, hogy a deklaráltan cigányvédő RTL Klub NEM fog az esetről komolyabban forgatni, pláne nem a fehéreket sajnáltatni? Hogy a Hell István-jóbarát Néphazugság nem fog lemenni rinyálni, hanem jegelik, elhallgatják a történetet? Érdekes, ezeknek a médiumoknak (köztük kiemelten a DÉLMAGYARNnak) csak az a hír, az az országos botrány, ha (nagyon ritkán, szökőévenként egyszer) egy fehér pofoz meg egy cigányt?!
  Várjuk kolompárorbi, kállaiombudsman, a mohácsilányok, telekiállamtitkár, lévaikati és a többi jellemtelen cigányfajvédő megszólalását!
  Idén ez volt az ötödik fegyveres támadás. (Kuruc.info: már az ötödik, ahol lőfegyvert használtak a cigányok?! Vajon ezek után a rendőrség miért nem tart házkutatást mindegyiküknél, hogy begyűjtse az illegálisan tartott fegyvereiket?! A választ a szél is susogja már: a védett fajtával szemben nem akarnak / mernek fellépni. Csak a fehéreket vegzál(hat)ják.)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Századvég: Orbán továbbra is hitelesebb, mint Gyurcsány

A Századvég és a Forsense közvélemény-kutatásában vizsgálta Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor… Tovább olvasom