Délmagyar logó

2019. 03. 25. hétfő - Irén, Irisz 6°C | 16°C Még több cikk.

Három nap alatt két forduló

Megszokott dolog, hogy Angliában az ünnepek környékén sem pihennek a csapatok, hiszen a december 26-i fordulót követQen ma és hétfQn is újabb mérkQzés vár a Premier League csapataira.

Labdarúgás

A karácsony másnapján rendezett kör a Manchester Unitednek kedvezett, ugyanis a listavezetQ gyQzött, míg az üldözQ Chelsea hazai környezetben egy szerencsétlen öngólnak köszönhetQen botlott, így a mezQnyt jelentQsen lehagyó két együttes között négy pontra nQtt a különbség.
Ma a londoniak ismét saját pályájukon szerepelnek, s a papírforma alapján nem lehet gond a Fulham legyQzése, de ugyanezt gondolta mindenki kedden a Reading ellen... Ráadásul José Mourinho vezetQedzQ számára továbbra is komoly gondot jelent John Terry sérülése. A védelem oszlopának számító válogatott játékos csütörtökön porcmqtéten esett át. A beavatkozást Franciaországban végezték el. A klub tájékoztatása szerint Terry ágyékcsigolyájából távolítottak el egy levált porcdarabot. A védQ sérülése miatt csapata legutóbbi négy mérkQzésén már nem léphetett pályára, visszatérésének lehetséges idQpontjáról egyelQre nem nyilatkoztak az orvosok.
KötelezQ gyQzelem elQtt áll a Manchester United is, de mint már írtuk, a mai ellenfél, a Reading éppen Rooneyék közvetlen riválisát tréfálta meg.
Az új esztendQ elsQ napján mindkét éllovas idegenben játszik, ráadásul nem ígérkezik könnyqnek egyik összecsapás sem. A Manchester ahhoz a Newcastle-hoz látogat, mely legutóbbi hét mérkQzésébQl ötöt megnyert, ráadásul a St. James’s Parkban legutóbbi négy mérkQzésén pontot sem veszített.
A Chelsea Birminghambe utazik az Aston Villához. Drogbáéknak van törlesztenivalójuk, ugyanis a Stamford Bridge-rQl még szeptember végén egy pontot elrabolt David O’Leary együttese.
Az Aston Villa egyébként az elsQ kilenc fordulóban nem szenvedett vereséget, igaz, csupán háromszor nyert. Onnantól kezdve viszont mindössze két gyQzelem, négy döntetlen és öt vereség a mérlege. Ennek ellenére egyetlen gárda sem mehet biztosra a Villa Parkban. Bár a MU egy hete magabiztosan, 3–0-ra nyerni tudott.
Magyar szempontból azért lehet jelentQsége az összecsapásnak, mert a birminghamiek kapuját Király Gábor védte az elmúlt fordulókban.
A párosítások, 21. forduló (december 30.): Blackburn–Middlesbrough, Bolton–Portsmouth, Charlton–Aston Villa, Chelsea–Fulham, Everton–Newcastle, Manchester United–Reading, Sheffield United–Arsenal, Tottenham–Liverpool, Watford–Wigan, West Ham United–Manchester City.
22. forduló (január 1.): Arsenal–Charlton, Aston Villa–Chelsea, Fulham–Watford, Liverpool–

Bolton, Manchester City–Everton, Middlesbrough–Sheffield United, Newcastle–Manchester United, Portsmouth–Tottenham, Reading–West Ham United, Wigan–Blackburn.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gondok közepette

kosárlabda

A két ünnep között sem tétlenkednek az élvonalban szereplQ SEAT Foton… Tovább olvasom