Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 11°C Még több cikk.

Három új bankautomata három városrészben

„ OTP! Tavasszal azt a tájékoztatást kaptam, hogy megvizsgálják Gyárváros területén bankautomata felállítását. Felmérések szerint Győr »legöregebb« része.”

A kérést valóban megvizsgálta az OTP Bank Rt., s már folyamatban is van a gyárvárosi bankautomata telepítése, a Nagysándor József utca és az Ipar utca sarkán lévő élelmiszerüzlethez – tudtuk meg Mészáros Józseftől, az OTP győri igazgatóságának vezetőjétől. A kihelyezést egy technikai probléma hátráltatja, mert bár a szándék a bank és az automatának helyet adó üzletlánc részéről is megvan, még dolgoznak a szerződés véglegesítésén.
Nem ez lesz az egyetlen új

automatája a pénzintézetnek, Kisbácsára és Szigetbe is kihelyeznek egyet-egyet hamarosan, ezekben a körzetekben ugyanis a lakosság- és ügyfélszámhoz képest gyenge volt a bank lefedettsége. Az OTP minden évben három-öt új automatát telepít Győrbe és vonzáskörzetébe, jelenleg csaknem harminc berendezés üzemel. A helyszínek kiválasztásakor több szempontot vizsgálnak: a lakók száma mellett többek között a főbb közlekedési útvonalakat, a vásárlási és parkolási lehetőséget is felmérik, hiszen sokan kifejezetten pénzfelvétel céljából mennek el az automatához. A nagy forgalom miatt került például automata és bankfiók az ipari parkba is.
Egy új ATM kihelyezése körülbelül tízmillió forintos beruházással és hosszas engedélyeztetési procedúrával jár, így a megvalósítás a lehetséges helyszín kiválasztásától akár fél-egy évig is eltarthat. Az automaták kihasználtságát folyamatosan vizsgálják, s előfordult – például Győrszentivánon –, hogy egy adott területen belül áthelyezték, nagyobb forgalmat érve el. Mészáros József Győr-Szabadhegyet tartja még gyengén lefedettnek, a következő körben – azaz jövőre – ebbe a körzetbe szeretnének ATM-et kihelyezni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Keresd

a párod!

A győri Szent Cirill és Method alapít-

vány anya- és csecsemőotthon javára ajánlják fel… Tovább olvasom