Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Háromszáz embert bocsátanak el a Malévtól

Kilenc százalékos létszámcsökkentést hajt végre a Malév, több mint 300 munkatársat küldenek el - derül ki a légitársaság keddi közleményéből. A Malévnál most 3508 embert foglalkoztatnak.
A jobb, hatékonyabb és egyszerűbb vállalatvezetés igényével indokolják az elbocsátást, amelyet a szabályoknak megfelelően bejelentettek a munkaügyi központnak. A leépítésről már egyeztetnek az érdekképviseletekkel, a létszámcsökkentést a tervek szerint január közepére fejezik be.

Az idén orosz kézbe került Malév 2007-es vesztesége is tetemesnek ígérkezik, és ennek csak kisebb részét tünteti el az 1,2 milliárd forint megtakarítást eredményező elbocsátás. Az új tulajdonos, Borisz Abramovics két éven belül nullszaldós eredményt vár el a társaság vezetőségétől.

Olvasóink írták

  • 2. joy 2007. november 28. 16:12
    „Úgy-e a különböző nagyköltségű középvezetői beosztású, nélkülözhetőket bocsátják el, és nem a güriző alacsony fizetésű beo-kat, és terhelik rá megmaradó rabszolga-társaikra az elküldöttek munkáit is!”
  • 1. S.Grandpierre Cecília 2007. november 27. 17:35
    „Jut még munkanélküli segélyre, amelyből el lehet vegetálni? Mert az már nem élet. Ismét egy újabb szomorú tény. A fiataloké a jövő?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Minden ötödik magyar szerint szükség van újabb pártokra

A Medián legfrissebb felmérése szerint a lakosság 27 százaléka szerint lenne szükség újabb pártokra a magyar polititkában, és a válaszadók 22 százaléka tartotta elképzelhetőnek, hogy a következő választáson egy újonnan alakult pártra szavazzon. Tovább olvasom