Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

Háromszáz főt bocsát el a Magyar Telekom

A vezető hazai távközlési nagyvállalat, a Magyar Telekom 2009. végéig legfeljebb 300 alkalmazottjától válhat meg, a maradóknak 5,6 százalék béremelést juttat jövő év áprilisától a szakszervezetekkel létrejött egyezség alapján - tudatta a cég közleményben hétfőn.
A létszámcsökkentéssel évi 1,8 milliárdot takarít meg, igaz, a végkielégítésekre 5 milliárdot számol el már idén. Jövőre új munkaerőgazdálkodási rendszerre tér át a társaság, hogy akár nominálisan is csökkentse személyi jellegű kiadásait.

A német Deutsche Telekomhoz tartozó magyar vállalatcsoport anyacége jelentős részben 2009. első negyedévében kívánja végrehajtani a legfeljebb 300 fős létszámcsökkentést. A megmaradó munkatársaknak az érdekképviseletekkel kialkudott 5,6 százalék béremelés a - makrogazdasági kutatók szerint várható - 2009-es inflációt legfeljebb egy százalékponttal fogja meghaladni, tehát reálértéken csekély lesz.

A Magyar Telekom tudatta, hogy úgynevezett teljes munkaerőgazdálkodási rendszerre tér át 2009-ben. Ez azt fedi, hogy az emberi erőforrás gazdálkodásának középpontjában ne csak a létszám, illetve a személyi jellegű kiadások álljanak, hanem a kapcsolódó összes költség. Ez lehetővé teszi, hogy az eddiginél is rugalmasabban és hatékonyabban kézben tarthassák a kiadásokat, még ésszerűbben csoportosíthassanak át embereket a megbízási jogviszonyban, a kölcsönzött, a kiszervezett és a vállalkozói szerződéssel foglalkoztatottak között.

Olvasóink írták

  • 2. basz 2008. október 06. 20:19
    „Kevesebb főnök kellene, sokmilliós fizetréssel, és máris többet lehetne spórolni. ésszerűbben csoportosíthassanak át embereket a megbízási jogviszonyban, a kölcsönzött, a kiszervezett és a vállalkozói szerződéssel foglalkoztatottak között.-KÖZÉÉÉ”
  • 1. Mike3 2008. október 06. 15:29
    „"még ésszerűbben "

    Ezt írni egy Magyar Telekommal kapcsolatban? NYIHAHA! Még egy ilyen káoszvezérelt szarrakás céget! Hihetetlen.

    m.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét csökken az üzemanyagok ára

Újabb öt forinttal csökken a benzin és két forinttal a gázolaj ára a hazai töltőállomásokon -… Tovább olvasom