Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Hat és fél évet kapott a vásárhelyi kábítószer-kereskedő

Mintegy ezer darab ecstasy tablettát eladott és több ezer darabot értékesítési céllal Magyarországra hozott az a hódmezővásárhelyi férfi, akit jogerősen hat és fél év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla.
Az ítélet szerint a hódmezővásárhelyi Batisz Szabolcs 2003-ban élettársi kapcsolatot létesített egy húszesztendős sándorfalvi nővel. Ezt megelőzően a férfi már évek óta Hollandiában élt. Megismerkedésük után nem sokkal a nő, az ügy harmadrendű vádlottja tudomást szerzett arról, hogy élettársa kábítószerrel foglalkozik.

A férfi 2004 májusának végén Hollandiából 4113 darab ecstasy tablettát hozott be azzal a céllal, hogy azt Magyarországon értékesítse. A kábítószert a nő sándorfalvi házának kertjében elásták, s a férfi azzal bízta meg élettársát, hogy, ha az általa megadott nevű személyek jelentkeznek, a kért mennyiséget adja át nekik.

Nem sokkal később a nő hatszáz tablettát értékesített 158 ezer forintért Jenei Attilának. Két nappal később a Jenei Attila ismét megjelent a sándorfalvi házban egy barátja társaságában, s ekkor 398 tablettát vásárolt. A két férfit később a rendőrök igazoltatták, s a tablettákat lefoglalták. Ezt követőn házkutatást tartottak a lánynál, és 3115 darab ecstasyt találtak, amit a rendőrség szintén lefoglalt.

A bíróság Batisz Szabolcsot jelentős mennyiségű kábítószerrel visszaélés bűntettéért hat év hat hónap börtönbüntetésre ítélte. A férfi élettársa a Csongrád Megyei Bíróság korábban jogerőre emelkedett ítélete alapján jelentős mennyiségű kábítószerrel visszaélés bűntettéért három év nyolc hónap börtönt kapott. Jenei Attilát a táblabíróság kábítószerfüggőként elkövetett jelentős mennyiségű kábítószerrel visszaélés bűntettében és kábítószerfüggőként elkövetett kábítószerrel visszaélés vétségben mondta ki bűnösnek és szintén három év nyolc hónapra ítélte.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A pajzsmirigy alulműködése

HÁZIORVOSLÁS - Nincs olyan szervünk, melynek működését ne befolyásolnák a pajzsmirigy által termelt… Tovább olvasom