Délmagyar logó

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Hatvan új utat építene a kormány 2013-ig

A kormány a legújabb Magyar Közlönyben megjelent határozatában tette közzé a 2013-ig tartó közlekedésfejlesztési projektek indikatív listáját, amelyen 60 út, 10 vasút, 6 villamos, 1-1 metró illetve vízi út fejlesztése szerepel.
A listán - a projektek leírásán túl - csak az indítás éve szerepel, a tervezett befejezésé nem. A közúti fejlesztések közül kiemelhető az M0 pályabővítése (2x3 sávra) az M1-51-es számú főút-M5 autópálya között, még idei kezdéssel. A 2/A főutat M2 néven Budapest és Vác-Dél között 2x2 sávos gyorsforgalmi úttá bővítik, a munkálatok 2010-ben kezdődnek.

Még az idén elkezdődik a Szombathelyt Győrrel összekötő, 2x2 sávos - később gyorsforgalmi úttá fejleszthető - út építése a Szombathely-Csorna közti szakasszal. A folytatás építése - Csorna és Győr között - jövőre indul. Ebbe az útba köt bele a Sopron-Pereszteg közti, szintén 2x2 sávos gyorsforgalmi út 2009-es indulással. Az M0 nyugati szektorában a 10. és 11. számú főutak közti szakasz építése csak 2011-ben kezdődik.

A vasúti fejlesztések közül az idén indul a Budapest-Székesfehérvár vonal fejlesztése és a Pusztaszabolcs-Dombóvár-Pécs vonal pályarekonstrukciója. Jövőre kezdődik - többek közt - a Budapest-Lökösháza és a Győr-Pápa-Celldömölk-Boba vonal fejlesztése.

A 4-es metró építése folyamatban van, még az idén elkezdődik Miskolc, Debrecen és Szeged villamoshálózatának fejlesztése. Jövőre indul Budapesten az 1-es és 3-as villamosok meghosszabbítása. A dunai vízi út fejlesztése - a listán minden konkrétum nélkül - 2008-ban kezdődik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Laci imádja a spenótot, Anikó főz neki

Marsi Anikó spenótot főzött Palik Lászlónak. Az étel nem sikerült, de Laci egy szót sem szólt, csak… Tovább olvasom