Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Havazás - Kidőlt fák, leszakadt vezetékek, árokba csúszott járművek + fotó

Az ágakra rakódott hó súlya miatt kidőlt fák, leszakadt vagy megereszkedett vezetékek, árokba csúszott járművek adtak munkát az éjszaka Vas megyében a tűzoltóknak, ahol 15-20 centiméter vastagságú hó hullott.
Az ágakra rakódott hó súlya miatt kidőlt fák, leszakadt vagy megereszkedett vezetékek, árokba csúszott járművek adtak munkát az éjszaka Vas megyében a tűzoltóknak, ahol 15-20 centiméter vastagságú hó hullott - tudta meg az MTI a közútkezelő és a katasztrófavédelem ügyeleteseitől hétfőn hajnalban. Horváth László, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Vas megyei igazgatóságának ügyeletese elmondta: Vas megyében minden út járható, a főutak hókásásak, a mellékutak havasak. Ami problémát jelenthet, az a nagyon sok hó a fákon, emiatt nagyon sok fakidőlés volt az éjszaka és ilyenek a következő órákban is előfordulhatnak.

Havazás, balesetek Magyarországon. MTI Fotó: Varga György (galéria)

A hó ugyanis vizes, nagy a súlya - mondta. Hozzátette: szél egyelőre nem fúj, a hőmérséklet fagypont fölött van, a hó jelenleg olvad ezért jól haladtak a munkával, még Körmend és Szombathely környékén is, ahol a legtöbb hó hullott. Éjszaka elakadt kamionokat kellett kimenteni Vátnál, több autó is az árokba csúszott a hó miatt, de személyi sérüléses baleset nem történt - közölte a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese. A legtöbb munkája Körmend közelében volt a tűzoltóknak, legtöbbször fakidőlések, vezetékszakadások miatt hívták őket - fűzte hozzá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az elmúlt hétvégén 462 közúti baleset, rendőrségi előállítások

Négy balesetben hatan vesztették életüket az ország útjain. Tovább olvasom