Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

Házinyúlra nem lövünk?

Közhely, hogy az északi népek kevésbé szenvedélyesek - de úgy tűnik, nem a munkahelyükön!
A szerelem mindent legyőz: a munkát, a munkahelyi előírásokat, és a közhelyeket is, amelyek szerint az északi népek kevésbé szenvedélyesek. A világ legnagyobb internetes személyiség-kutatója, a Monster felmérése szerint éppen az észak-európaiakra a legjellemzőbbek a munkahelyi szerelmi kapcsolatok. 

A csúcstartók az állítólag hűvös angolok. Alaposan megdől a  "csak semmi szexet, angolok vagyunk" legenda, mivel a megkérdezettek 60 százaléka vallotta be, hogy életében legalább egyszer "lőtt már házinyúlra" munkahelyén. Korábban már látott napvilágot olyan  tanulmány, amely szerint a karácsony előtti vállalati bulikon sok kis flört szövődik, de ezeket a szereplők többnyire már újév előtt alaposan megbánják. Elnézőek a munkahelyi kapcsolatokkal szemben a svédek és a norvégek is: 55 százaléknak már volt erotikus élménye íróasztalán. Ugyanakkor Olaszországban és Spanyolországban, ahol az emberek többet vannak szabad levegőn (vagy kevesebbet dolgoznak és több idejük van kapcsolatépítésre), csak 48 százalék ismerte be, hogy kollégái között talált partnert magának.  

A munkaszeretetükről híres németek is szakítanak időt arra, hogy gyengédséggel közeledjenek egymáshoz intézményeik keretein belül.   Ötvennégy százalékuk élt már át munkahelyi flörtöt. A német munkaadók ebből nem is csinálnak ügyet, éppen ezért okozott nagy felzúdulást az amerikai Wal-Mart áruházlánc irányelve, amelyet a legutóbbi fizetési boríték mellett nyújtottak át a német leányvállalat dolgozóinak. Ennek értelmében az anyacég kategorikusan megtiltja, hogy egy vállalaton belüliek intimebb kapcsolatot tartsanak fenn egymással - "megvédendő" az alkalmazottakat "azoktól a hátrányoktól, amelyek egy beosztottal vagy egy főnökkel való viszonyból fakadnak." 

Mellesleg éppen egy, az Egyesült Államokban végzett kutatás állapította meg, hogy jobban megy a munka, ha a munkahely légköre  szeretetteljes. A Gallup közvélemény-kutató cég nem kevesebb mint   ötmillió 35 év feletti alkalmazottat kérdezett meg, és ebből kiderült, hogy eredményesebben dolgoznak azok, akiknek a kollégái között vannak barátai, sőt még jobb, ha szerelmük is állandóan "kéznél van". A felmérés szerint egy jóbarát közelsége hétszeres termelékenységet jelenthet, a szerelmes ember pedig valóságos "sztahanovistává" válhat.  
A Wal-Martnál minden bizonnyal abból indultak ki, hogy az "intimebb kapcsolatok" kapcsolatok meg is szakadhatnak. Ennek hatásairól mindeddig nem készült statisztika.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cseh Tamás őrült országjárása

Cseh Tamás nem tartja magát zeneszerzőnek, inkább amolyan "füttyös inasnak". Abban maradunk, azért a koncert előtt ugyanúgy várom, ahogy szoktuk. Közben még a tél is bekeményít, vagy 15 centis hó esett le néhány óra alatt. Szerencsére azért az autópálya járható volt, Tamásék már fél ötre megérkeztek. A kölcsönös üdvözlés után becuccolunk a BBMMK-ba. Tovább olvasom