Délmagyar logó

2019. 05. 20. hétfő - Bernát, Felícia Még több cikk.

Helyi népszavazásokat kezdeményez a Fidesz

Három kérdésben is helyi népszavazást kezdeményez a Fidesz Csepelen.
Meg kívánják akadályozni a Csepel SC sporttelepének ledózerolását, a Kis-Duna part 6 kilométeres szakaszának beépítését. Azt is szeretnék, ha a korábban megszüntetett Csepeli Kórház ismét aktív ágyakkal üzemelne.

Németh Szilárd (Fidesz) hétfői sajtótájékoztatóján elmondta: kérdésenként 6400 aláírást kell összegyűjteniük a népszavazás kiírásához. Szerinte az lenne a legjobb, ha ezeket a referendumokat az őszi országos egészségbiztosítási népszavazással egyidőben írnák ki.

Elhangzott: ha sikerül megakadályozni, hogy a Csepel SC sporttelepének helyén lakópark, bevásárló központ és nyugdíjas otthon épüljön, akkor megmarad a csepeli versenysport.

A Kis-Duna part 6 kilométeres szakaszának beépítése ellen a lakosok 6000 aláírás összegyűjtésével már tiltakoztak az önkormányzatnál - mondta a politikus. Úgy tűnik azonban - tette hozzá -, hogy a projektet ennek ellenére nem állították le, ezért van szükség népszavazásra.

A Fidesz azt is szeretné, ha a Csepeli Kórház négy aktív osztállyal - szülészet, belgyógyászat, sebészet és gyermekgyógyászat - ismét működne. A szigetlakóknak ugyanis most Pesterzsébetre kell átjárniuk, ami a közlekedési dugók miatt igencsak nehézkes.

Olvasóink írták

  • 1. No.6-Sy 2008. június 16. 17:17
    „Ezt szeretem a legjobban: ezt a más szemében a szálkát effektust. "Pazarol a kormány"...mennyibe is kerülnek azok a népszavazások?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

30 nap közérdekű munkára ítélték Budaházyt

30 nap közérdekű munkára ítélte Budaházy Györgyöt és öt társát hétfőn a Pesti Központi Kerületi… Tovább olvasom