Délmagyar logó

2019. 02. 20. szerda - Aladár, Álmos 1°C | 12°C Még több cikk.

Helytállt a fiatal magyar válogatott

Kézilabda

A magyar nQi válogatott barátságos mérkQzésen 30–24-re kikapott az Európa-bajnok norvég csapattól, Fordéban. A két válogatott szerdán Szombathelyen találkozott, akkor a hazaiak 15–15-ös félidQ után 32–27-re diadalmaskodtak.


A szombati találkozó elején a magyarok voltak lépéselQnyben, aztán fordult a kocka, és a biztos olimpiai résztvevQ alaposan elhúzott. Nyolc-háromnál Németh András szövetségi kapitány idQt kért. Az intelmek hatottak, felzárkóztak a vendégek, majd 10–7-nél a rivális is megpróbálta rendezni a sorait. Hiába: gyorsan jött a fordítás (11–12). A szünet elQtt még összekapta magát a norvég gárda, és kis elQnnyel vonulhatott pihenQre (15–13).
Aztán a folytatásra is maradt a hazaiak lendületébQl, pillanatok alatt 19–15-re elléptek. Lassan ismét feljavult a magyarok védekezése, szorosabb lett az állás, a norvégok azonban tartották a három-négy gólos különbséget.
Az utolsó tíz percben már nem igazán tudott összpontosítani a legjobbjait nélkülözQ Németh-gárda, a hazaiak könyörtelenül kihasználtak minden megingást, így nem volt esély a fordításra.
A magyar csapatban több játékos is lehetQséget kapott az Audi-

ETO-ból. Herr Orsolya volt az egyik kapus, a mezQnyjátékosok közül Hornyák Ágnes három, Bódi Bernadett, Temes Bernadett és Juhász Gabriella két-két gólt lQtt.
Temes Szombathelyen, Juhász pedig Norvégiában húzhatta magára elQször a felnQttválogatott mezét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orbán szerint pénzbehajtás zajlik Magyarországon

Magyarországon ma egyetlen reform sem zajlik, csak pénzbehajtás van - mondta Orbán Viktor a Fidesz Jövőnk című konferencia sorozatának februári témáját lezáró rendezvényén, A Fidesz elnöke hangsúlyozta: a kormány által reformnak nevezett változtatások valójában nem vezetnek el egy jobb minőségű élethez. Tovább olvasom