Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Hercegnő visszatért az állatkertbe

Már látható a győri állatkertben Midra, az emberek nevelte kisoroszlán, amely egyedüliként maradt életben októberben született testvérei közül. A kölyök macskatápszeren nevelkedett.
Igazi meglepetésalom volt az a három kölyök, amelyet októberben hozott világra Jenny, a győri állatkert anyaoroszlánja. Nemcsak azért, mert tavasszal már születtek kicsinyei, hanem mert az oroszlánoknál ritka a második alom. Sajnos azonban Jenny ezúttal nem bizonyult gondos anyának, s előbb az egyik, majd a másik kölyök pusztult el. Ekkor határozott úgy az állatkert igazgatója, hogy elveszi az utolsó kicsit, aminek leginkább fiai örültek; pinnyédi otthonukba új játszótárs érkezett...
– Ez a negyedik kisoroszlán, aki nálunk cseperedik, őszi születése miatt azonban a megszokott fáskamra helyett kénytelenek voltunk a házban nevelni – idézi fel mosolyogva az első hónapokat dr. Andréka György, akinek kutyái sem lepődtek meg a furcsa jövevényen. Tappancs, a fekete labrador, állandó játszópajtása kísérte mindenhova, s nagyokat sétált a családdal Pinnyéd utcáin – kutyapórázon. S bár a napokban beköltözött az állatkertbe a kiscsimpánz megüresedett „lakosztályába”, a rendszeres sétát most is igényli, így akinek szerencséje van, megismerkedhet vele az állatkert ösvényein.
Midra, akinek neve szuahéliül hercegnőt jelent, szétmarcangolt plüssmacijával a szájában a legkevésbé sem királynői jelenség, az az uralkodói méltóság azonban már felfedezhető vonásain, amivel ebédjétől kergeti el a kutyákat. A kezdeti macskatápszer már a múlté – ebből egynapi adagja annyi volt, amiből fel lehetett volna nevelni egy cicát –, ma már húst eszik, mint a nagyok.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Élelmiszerboltba törtek be

Sopronban ismeretlenek betörtek a Kuruc körúton lévő egyik élelmiszerboltba, és onnan… Tovább olvasom