Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Heroinnal Görögországban: hazajöhet a kislány

A Külügyminisztérium kérésére a görög hatóságok elfogadták a magyar igényt, hogy minden további akadályoztatás nélkül hazahozhassák azt a 11 éves kislányt, aki a 41 kilogramm heroinnal Híosz szigetén elfogott felnőttekkel utazott Görögországba.
A kislányt az ügyészi utasítás miatt eddig nem sikerült hazahozni. a gyermek édesapja dél körül indul Görögországba és a kislány vele jöhet haza a következő napokban.

Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, a görög hatóságok szombaton jelentették be, hogy három magyar állampolgárt tartóztattak le Híosz szigetén, mert kocsijukban 41 kilogramm heroint találtak. Két férfit és egy nőt tartanak őrizetben. Az egyik őrizetbe vett férfi több évtizede az igazságszolgáltatásban dolgozik. Diplomáciai források szerint az eset nem tipikus, és nem biztos, hogy az elfogott magyarok bűnösök, elképzelhető az is, hogy felhasználták őket. A csoporttal egy 11 éves kislány is volt, ő az egyik elfogott férfi unokája. A gyermeket egyelőre Athénban, egy humanitárius alapítványnál helyeztek el.

A magyar nagykövet hétfőn találkozott a kislánnyal, akinek egy, az édesapja által írt levelet is átadott, amelyet faxon kapott hétfőn a nagykövetség. A tárgyalások azonban eddig nem vezettek eredményre, a kislány nem jöhetett haza, bár hétfőn még úgy tűnt, a gyermek hazautazásának nem lesz akadálya.

Göncz Kinga külügyminiszter kedden a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a kislányt a görög ügyész utasítására tartják Görögországban. Magyarország nem akarja akadályozni a görög igazságszolgáltatást, de a kislánynak itthon a helye. Magyarországon is bármikor meg lehet hallgatni, pszichológus jelenlétében.

Szelestey Lajos, a Külügyminisztérium szóvivője a Független Hírügynökségnek szerdán elmondta, hogy Göncz Kinga külügyminiszterrel sikerült felvennie a kapcsolatot görög kollégájával, aki segítséget ígért az ügyben. Az újabb görög hatósági döntés értelmében a kislány hazajöhet. Édesapja szerdán dél körül indul el Görögországba és a gyermek vel fog hazautazni valószínűleg a következő napokban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyereket akart menteni, de maga fulladt a vízbe

Meghalt egy fiatal nő kedden késő délután Kaba mellett, miközben egy csatorna vizébe esett kislányt… Tovább olvasom