Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Hét és fél évet kapott a nyíregyházi zálogház támadója

Nem jogerősen hét év és hat hónap fegyházbüntetésre ítélte hétfőn a Nyíregyházi Városi Bíróság azt a 25 éves férfit, aki még tavaly decemberben próbált kirabolni egy nyíregyházi zálogházat, ám az üzletben lévő négy nő megfutamította.
A férfi 2008. december 21-én ment be egy gáz-riasztó fegyverrel a kezében a szabolcsi nagyváros egyik lakótelepén lévő zálogházba, és követelte az ott lévő négy nőtől a bevétel átadását. A bolt tulajdonosának felesége és lánya, valamint a két alkalmazott azonban nem engedett a fenyegetésnek: egyikük megnyomta a pánikgombot, majd a helyiség belső ajtaját rácsapták V. Tibor kezére, aki ezután - zsákmány nélkül - elmenekült a helyszínről.

A zálogház dolgozói azonnal értesítették a rendőrséget, akik nem messze az elkövetés helyétől fogták el a férfit. A tárgyaláson ismertették elmeorvosi szakértői véleményt is, amely szerint tettének elkövetésekor beszámítható volt V. Tibor. A vádirat továbbá rögzíti: a bűncselekményt megelőzően a férfi kisebb mennyiségű alkoholt fogyasztott, de nem volt részeg; bevallása szerint a pénzhez szeretett volna jutni a zálogház kirablásával.

A férfi már több alkalommal állt bíróság előtt lopás, sikkasztás és magán-okirat hamisítás vádjával, amikért összbüntetésül két év négy hónap szabadságvesztésre, egy másik eset miatt pedig egy év fogházbüntetésre ítélte a bíróság. A vádlott büntetett előéletét nyomatékosan, súlyosbító körülményként értékelte a bíróság, csakúgy, mint azt, hogy cselekményét felfüggesztett börtönbüntetés hatálya alatt követte el. Nem enyhítő körülmény az sem, hogy a cselekményhez használt gázpisztoly nem alkalmas emberi élet kioltására – tette hozzá a bíró. A tanács továbbá figyelembe vette, hogy a tanúként meghallgatott feleség és annak lánya máig sem heverték ki a támadás okozta traumát, és csak a lélekjelenlétüknek köszönhetően nem lett súlyosabb következménye az esetnek. V. Tibort fegyveresen elkövetett rablás bűntettének kísérletéért hét év hat hónap fegyházbüntetésre ítélte a városi bíróság. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott enyhítésért fellebbezett, így az ügyet a megyei bíróság tárgyalja tovább.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyújtogatót fogtak el a rendőrök Újpesten

Gyújtogatót fogtak el a rendőrök Újpesten, a férfi megalapozottan gyanúsítható több, a kerület… Tovább olvasom