Délmagyar logó

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

Hét évig élt tanyán, hogy milliomos lehessen, végül lebukott

Mintegy félmilliárd forintot próbált meg kicsalni a biztosítóktól egy magyar férfi. Előbb megrendezte saját halálát, majd Csehországban, egy tanyán meghúzódva várta, míg felesége és ismerősei segítségével milliomosként új életet kezdhet.
Az eredeti ötlet egy útlevél miatt bukott meg: a biztosítók megneszelték a csalást, és feljelentést tettek.

A férfi nyolc évvel ezelőtt hat, összesen 253 millió forint értékű életbiztosítást kötött, majd saját halálát megrendezve, felesége segítségével a pénzt megpróbálták beszedni. A barátaival 2001 szeptemberében Görögországba mentek nyaralni, ekkor játszották el, hogy szörfözés közben a tengerbe fullad. A férfi egy másik partszakaszon barátja feleségétől hamis iratokat kapott, ezekkel előbb Krétán töltött el több hetet, majd Oroszországon keresztül Csehországba utazott.

A görög rendőrök természetesen nem találták meg a holttestet, az ügyet pedig azzal zárták, hogy a férfi holléte bizonytalan. A feleség Magyarországon egy ügyvédet bízott meg a biztosítókkal való egyeztetésre, közben pedig az egyik fővárosi bíróságon végzés született a csaló haláláról.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a biztosítók feljelentését követően, 2003 májusában rendelt el nyomozást csalás miatt, a biztosítóknak a férfi útlevele lett gyanús, melyről a külföldi út előtt néhány héttel bejelentették, hogy elveszett. Az ügyet három évvel később eredmény nélkül lezárták.

Az aktákat 2007 novemberében vették elő újra, amikor a Nemzeti Nyomozó Iroda olyan információkhoz jutott, miszerint a férfi életben van. A csalót a cseh rendőrök fogták el egy tanyán, ahol évek óta dolgozott. Elfogása után hazahozták, jelenleg is előzetes letartóztatásban van, társai szabadlábon védekezhetnek.

Az ügy érdekessége, hogy a csaló felesége három évvel ezelőtt újra férjhez ment, így neki a kettős házasság miatt is felelnie kell - hangzott el a Nemzeti Nyomozó Iroda hétfő délutáni sajtótájékoztatóján.

Olvasóink írták

  • 1. Péter 2008. február 06. 08:25
    „MINTEGY FÉLMILLIÁRD.... ????

    A 253 milló mióta mintegy félmilliárd??? Max mintegy negyed milliárd. Tévednék????

    Kedves cikk író!!!!! Innentől ferdülnek néha a dogok kedves délmagyar. Szerepel a pontos összeg is, igen. Akkor minek hasonlítgatnak???”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Előzetesben az elfogott drogterjesztők

A szökés, elrejtőzés, a bűnismétlés veszélye valamint a bizonyítékok megsemmisítése miatt mindhárom… Tovább olvasom