Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Hét pontot vitatna meg Gyurcsány az önkormányzati vezetőkkel

Hét javaslat megvitatását indítványozta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök az önkormányzatok egyeztető fórumának első ülésén a Parlamentben.
Az elsősorban fejlesztéspolitikával kapcsolatos indítványok, többek között, hogy az Országgyűlésben alakuljon az Új Magyarország Fejlesztési Terv végrehajtását felügyelő eseti bizottság, amelyben kormánypárti és ellenzéki képviselők azonos számban vannak, ellenzéki elnökkel.

Továbbá határidőket javasolt az önkormányzati, területfejlesztési törvény módosításának menetrendjére, az önkormányzati finanszírozási rendszer átalakításának ütemezésére, illetve az önkormányzatok és kistérségek fejlesztési, illetve akcióterveinek elkészítésére.

A tanácskozáson megjelent mind a 17 megválasztott megyei közgyűlési vezető is, akiket eredetileg nem hívtak meg az ülésre. Rajtuk kívül a megyei jogú városok polgármesterei, a regionális fejlesztési tanácsok vezetői és Demszky Gábor főpolgármester képviseli az önkormányzati oldalt. A kormányoldal tárgyalói a miniszterelnök, Lamperth Mónika önkormányzati miniszter és Bajnai Gordon fejlesztéspolitikai kormánymegbízott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Várja az euró bevezetését?

Tovább olvasom