Délmagyar logó

2019. 04. 21. vasárnap - Konrád Még több cikk.

Hét régió, hét program

Az MSZP országgyűlési képviselőcsoportjának agrárpolitikai és vidékfejlesztési munkacsoportja javaslatot tett a miniszterelnöknek, hogy a kormány szeptemberre dolgozza ki mind a hét hazai régió oktatási, kutatásközponti és környezetgazdálkodási, tehát tudásalapú, szaktanácsadási intézményeinek programját. A politikusok nem javasolják egy középiskola vagy kutatóközpont bezárását sem.

Más ülte le a büntetést

Egy jogerős szabadságvesztésre ítélt fogvatartott helyett más személy töltötte le a kiszabott büntetést. Úgy tudni, az eset Kecskeméten történt. Utoljára egy 2001. októberi esetben fedezték fel, hogy volt valaki, aki csaknem teljesen letöltött egy másik emberre kiszabott büntetést a pécsi börtönben. Két héttel a várható szabadulás előtt derült fény a cserére.

MDF: gyűlölet nélkül

Az MDF közös gondolkodásra kéri a nyolc újonnan az Európai Unióhoz csatlakozott kelet-közép-európai ország – köztük Magyarország – parlamenti pártjait a gyűlölet nélküli politika megteremtéséért. Az 56 parlamenti párthoz eljuttatott kiáltványban a demokratikus hagyományok megőrzése érdekében tesz javaslatot az MDF.

A belvízi védekezésről

A kormány az első félévben csaknem kétmilliárd forintot különített el a belvízkárok megelőzésére, belvíz elleni védekezésre; az összeg felhasználása megfelelő volt – mondta a kormányszóvivő azt követően, hogy a kabinet szerdai ülésén elfogadta a belvíz-védekezési munkákról szóló tájékoztatót. A földművelésügyi tárca 392,8 millió forintot, a Belügyminisztérium 785,6 millió forintot, a környezetvédelmi tárca pedig szintén 785,6 millió forintot fordított belvízi védekezésre, megelőzésre. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ausztria

1 (0) Magyar-

ország 2 (2)


Graz, barátságos válogatott mérkőzés,… Tovább olvasom