Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

Hétfő reggeltől peronkapuk a Keleti pályaudvaron is

Hétfőtől a Keleti pályaudvaron is találkozhatnak az utasok a peronkapukkal - mondta a Független Hírügynökségnek korábban a MÁV-START Zrt. szóvivője. Ez azt jelenti, hogy hétfőtől már mindhárom központi fővárosi pályaudvaron lesz előzetes jegyellenőrzés. Balogh-Fazekas Anita hozzátette: a következő hónapokban a budapesti elővárosi vonalakon újabb peronkapukat ad majd át.
A Nyugati pályaudvaron 2006-ban állították fel kísérleti jelleggel az első peronkapukat. Tavaly a Déli pályaudvar is bekapcsolódott a rendszerbe, hétfőtől pedig a Keleti pályaudvaron is találkozhatnak az utasok a peronkapukkal. Kiépítésüknél a MÁV-START Zrt. különös figyelmet fordított arra, hogy a kapuk végleges formája megőrizze és korhűen tükrözze a Keleti pályaudvar hajdani kapuinak stílusát, valamint hogy szükség esetén a mentők, tűzoltók szabadon tudjanak közlekedni a területen.

A pályaudvaron, hét helyen alakítottak ki ellenőrzési pontokat, ahol a jegyvizsgálatot a felszálló és a leszálló utasoknál is elvégzik a szakemberek. Ez azt jelenti, hogy hétfőtől a Keletiben csak úgy lehet felszállni a vonatokra, hogy már előtte ellenőrizték a jegyeket.

Hétfőtől egy héten át csak szóbeli figyelmeztetést kapnak, akik érvényes jegy vagy bérlet nélkül utaztak, utána azonban már büntetnek is az ellenőrök. MÁV-START Zrt. a következő hónapokban a budapesti elővárosi vonalakon újabb peronkapukat ad majd át. A vasúti társaságnak évente milliárdos károkat okoznak a jegy nélkül utazók - tette hozzá a szóvivő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétfőtől hétfőig Nureyev Nemzetközi Balettverseny Budapesten

Ötödik alkalommal rendezik meg Budapesten március 3-a és 10-e között a Nureyev Nemzetközi… Tovább olvasom