Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Hétfőn indul a túlsúlyos kamionok kiszűrése

Közös közúti ellenőrzéseket tart szeptember 1-től a Vám és Pénzügyőrség, valamint a Magyar Közút Kht. A cél, hogy kiszűrjék a nehéz és túlsúlyos tehergépjárműveket, amelyek a burkolati károk mintegy 40 százalékát okozzák.
Hétfőtől fokozottan ellenőrzik a nemzetközi forgalomban résztvevő tehergépjárműveket, és a vizsgálatok kiegészülnek a tengelysúly mérésével. A razziát az indokolja, hogy a 30 ezer kilométeres országos közúthálózaton a burkolati károk 40 százalékáért nehéz és túlsúlyos járművek tehetők felelőssé. A két szervezet azzal számol, hogy a közös fellépés hatására az ilyen járművek arányát a mostani 2,5 százalékról 1 százalékra tudják visszaszorítani. Az útvonalengedély nélkül közlekedő túlsúlyos járművek üzemben tartói 300 ezer forint közigazgatási bírságot kaphatnak - mondta a Független Hírügynökségnek Sipos Jenő, a Vám-és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának szóvivője.

Az ellenőrzések első szakaszában az Európai Unió és a schengeni övezet külső határain kilépő nehézjárműveket szűrik ki a szakemberek. Később, a második körben a schengeni övezet belső határa közelében lévő mérőhelyekkel bővül az ellenőrzőpontok száma. Ennek feltétele, hogy a mérőállomásokat nagysebességű, burkolatba épített tengelysúly mérő detektorokkal szereljék fel. Ezek beszerzésére a Magyar Közút Kht. nyílt közbeszerzési pályázatot ír ki.

Olvasóink írták

 • 4. 4 2008. augusztus 29. 22:02
  „Fölöslegesen jönnek ellenőrizni, mikor a külföldiek szarnak kifizetni a birságot, de végül is vannak Magyar kamionok azoktól meg adó modjára be lehet hajtani.

  Csak bohockodás az egész.”
 • 3. klj_54 2008. augusztus 29. 21:28
  „Nemzetköziben?
  A kocsi gazdája ismeri a feltankolt önsúlyt.
  Csak annyit enged elvinni amennyi belefér a 40 tonnába!
  Európa nem csak Magyarországból áll.”
 • 2. maci52 2008. augusztus 29. 20:31
  „Jól fognak keresni a rendőrök!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 1. k 2008. augusztus 29. 16:40
  „Remélem jönnek Szegedre(Budapesti út> egészen Szőregi út) is meg Makóra.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Perel és a közigazgatási hivatalhoz fordul a Fidesz-frakció

A Regionális Közigazgatási Hivatalhoz fordul a gyöngyösi Fidesz-frakció, hogy nyilvánítság… Tovább olvasom