Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Hétfőn jár le a diákhitel-igénylés határideje

Hétfőig kell leadniuk igénylésüket azoknak, akik új diákhitel-igénylőként már az első kifizetési napon, azaz október 15-én szeretnének pénzhez jutni.
Ugyancsak szeptember 15-ig kell leadni a tanulmányi osztályokon az úgynevezett engedményezési adatlapot a diákhitellel rendelkező, költségtérítéses hallgatóknak, akik a beiratkozáskor nem közvetlenül szeretnék befizetni költségtérítésük összegét.

A Diákhitel Központ korábbi tájékoztatása szerint szeptember 15-ig le kell adniuk igénylésüket azoknak, akik új diákhitel-igénylőként már az első kifizetési napon, október 15-én szeretnének pénzhez jutni. Ez az összeg mostantól akár 200 ezer - a költségtérítéses hallgatók számára akár 250 ezer - forint is lehet.

Kizárólag csak azoknak kell az igényléseket a kijelölt postahivatalokban, illetve a Diákhitel Központtal együttműködő bank- és takarékszövetkezeti fiókokban leadni, akik új igénylők, vagyis most először kérik a diákhitel folyósítását. Mind a régi, mind az új igénylőknek viszont szeptember közepéig be kell jelentkezniük tanintézetükbe, hiszen a jogszabály szerint diákhitelt csak beiratkozott vagy bejelentkezett hallgató kaphat.

A régi igénylőknek az esetleges módosítási igényeket, adatváltozásokat haladéktalanul be kell jelenteniük a www.diakhitel.hu honlapról letölthető nyomtatványokon. Szeptembertől 10 ezer forinttal nőtt ugyanis a felvehető összeg, a plafon a költségtérítéseseknél havi 50, az államilag finanszírozottak esetében havi 40 ezer forintra emelkedett. Az összegmódosítási nyomtatvány beérkezésének határideje szeptember 30-a.

Mindazoknak a diákhitellel rendelkező, költségtérítéses hallgatóknak, akik a beiratkozáskor nem szeretnék közvetlenül befizetni a költségtérítésük összegét, ugyancsak szeptember 15-ig kell leadniuk a tanulmányi osztályokon - 21 felsőoktatási tanintézményben - az úgynevezett engedményezési adatlapot. Az engedményezéssel a hallgatók közvetlenül felsőoktatási intézményük számlájára utaltathatják a megállapodásban rögzített összeget. Így az intézmény elfogadja a beiratkozást anélkül, hogy a félév kezdetekor befizették volna a költségtérítést.

A Diákhitel Központ felhívja a figyelmet, hogy új, most leadott diákhitel-igénylésnél is lehet élni az engedményezés lehetőségével.

Olvasóink írták

  • 2. Vic 2008. szeptember 14. 18:54
    „Sajnos sokan nem tudják, könyörtelenül megkezdik a törlesztés behajtását, amint befejezi a hallgató tanulmányait. Nem veszik figyelembe van munkahely vagy nincs.
    Gondolja meg mindenki, érdemes e törlesztéssel kezdeni egy életet!”
  • 1. karcsikároly 2008. szeptember 14. 14:02
    „...és vajon hány szerencsétlen fogja felvenni és elszórni bulizásra, mp3-lejátszóra stb. - aztán majd hányan szembesülnek azzal, hogy mit jelent 1,5-2 milliós adóssággal egy életet elkezdeni...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Horgászhalál Csárdaszállásnál

Horgászat közben fulladt egy férfi a Félhalmi holtágba a Békés megyei Csárdaszállásnál szombaton… Tovább olvasom