Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Hétfőn jár le az érettségik jelentkezési határideje

Február 16-án, hétfőn jár le a tavaszi érettségi vizsgák jelentkezési határideje.
Ez megegyezik az egyetemi, főiskolai felvételi papírok leadási határidejével, de a két jelentkezés nem váltja ki egymást, vagyis mind az érettségire, mind a felsőoktatásba külön-külön kell jelentkezni - olvasható az Országos Felsőoktatási Információs Központ honlapján.

A május-júniusi vizsgákra abban a középiskolában kell jelentkezni, ahol a diák tanul. A nappali munkarend szerint, tanulói jogviszony keretében letett érettségi első alkalommal ingyenes, középszinten és emelt szinten egyaránt.

A tanulói jogviszonnyal nem rendelkezők egy általuk kiválasztott középiskolában vagy az Oktatási Hivatal regionális igazgatóságán jelentkezhetnek érettségi vizsgára. Nekik az egy részből álló vizsgatárgyakért 8, a több részből álló vizsgatárgyakért 12 ezer, míg az idegen nyelv, testnevelés, illetve informatika esetén 20 ezer forintot kell fizetniük.

A jelentkezéssel kapcsolatos tudnivalókat, az érettségi technikai lebonyolítását, a vizsgaidőpontokat, a vizsgaeredményeket és az egyéb érettségivel kapcsolatos kérdéseket illetően az Oktatási Hivatalhoz (www.oh.gov.hu) fordulhatnak az érdeklődők.

Rengeteg hasznos gyakorlati infomációt, tippet gyűjtött össze a vizsgázók számára a www.erettsegizz.hu is. Ezen a portálon többek között az írásbeli és a szóbeli vizsga menetéről, pályázatokról, valamint az egyetemi, főiskolai nyílt napokról olvashatnak a továbbtanulni szándékozó diákok, de nyereményjátékokat és érdekes háttéranyagokat is találnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sólyom ismeri a gazdasági válasággal kapcsolatos terveket

Tájékoztatta az államfőt Gyurcsány Ferenc és két minisztere a gazdasági válság kezelését célzó… Tovább olvasom