Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Hétfőtől miniszter Gyenesei István

Háromnapos ülést tart jövő héten az Országgyűlés, a parlamenti munka miniszteri eskütétellel kezdődik -mondta Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke, a csütörtöki Házbizottsági ülés után.
Jövő héten hétfőn napirend előtt tesz esküt Gyenesei István, önkormányzati miniszter-jelölt, az újonnan kialakított kisebbségi kormány utolsó hiányzó tagja is.

Hétfőn az Országgyűlés elé kerül több médiakuratórium tagságának bővítésére tett javaslat. A kérdésről komoly vita van az ellenzék és a kormánypárt között, a Házelnök szerint azonban a jogszabály kötelező erővel írja elő, hogy 50-50 százalékos arányban kell szerepelni a kuratóriumokban az ellenzék és a kormány képviselőinek. Azután, hogy az SZDSZ is ellenzéki párt lett, növelni kell a kormány -vagyis az MSZP- képviselőinek számát. Hétfőn az MTV, a Duna TV, a Magyar Rádió és az MTI kuratóriumi tagságának változtatásáról döntenek a képviselők, az ORTT tagok bővítéséről május 26-án szavaz az Országgyűlés, ugyanazon a napon, mint Baka András főbíró-jelölt, Fülöp Sándor Jövő Nemzedékek ombudsmanja-jelölt és Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos-jelölt támogatásáról.

Ugyancsak hétfőn megkezdődik az egészségpénztár törvény visszavonásáról szóló javaslat vitája, szerdán pedig tárgyalnak a képviselők a közbeszerzési törvény módosításáról is. Az Országgyűlés várhatóan a június 9-10-i ülésnapon fejezi be munkáját.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Torlódás baleset miatt az M0-áson, Szeged felé

Több kilométeren feltorlódtak az autók az M0-ás autóút Szeged felé vezető oldalán a halásztelki… Tovább olvasom