Délmagyar logó

2019. 02. 20. szerda - Aladár, Álmos 1°C | 12°C Még több cikk.

Hétfőtől peronkapuk a Keleti pályaudvaron is

Hétfőtől a Keleti pályaudvaron is találkozhatnak az utasok a peronkapukkal - mondta a Független Hírügynökségnek a MÁV-START Zrt. szóvivője. Balogh-Fazekas Anita hozzátette: a peronkapuk végleges formája megőrizte a pályaudvar hajdani kapuinak stílusát.
A Nyugati pályaudvaron 2006-ban állították fel kísérleti jelleggel az első peronkapukat. Tavaly a Déli pályaudvar is bekapcsolódott a rendszerbe, hétfőtől pedig a Keleti pályaudvaron is találkozhatnak az utasok a peronkapukkal. Kiépítésüknél a MÁV-START Zrt. különös figyelmet fordított arra, hogy a kapuk végleges formája megőrizze és korhűen tükrözze a Keleti pályaudvar hajdani kapuinak stílusát, valamint hogy szükség esetén a mentők, tűzoltók szabadon tudjanak közlekedni a területen.

A pályaudvaron, hét helyen alakítottak ki ellenőrzési pontokat, ahol a jegyvizsgálatot a felszálló és a leszálló utasoknál is elvégzik a szakemberek. Ez azt jelenti, hogy hétfőtől a Keletiben csak úgy lehet felszállni a vonatokra, hogy már előtte ellenőrizték a jegyeket.

Hétfőtől egy héten át csak szóbeli figyelmeztetést kapnak az érvényes jegy vagy bérlet nélkül utaztak, utána azonban szükség esetén már büntetnek is az ellenőrök. A MÁV-START Zrt. a következő hónapokban a budapesti elővárosi vonalakon újabb peronkapukat ad majd át. A vasúti társaságnak évente milliárdos károkat okoznak a jegy nélkül utazók - tette hozzá a szóvivő.

Olvasóink írták

  • 2. angyali 2008. március 02. 14:42
    „waterbear! Rettentő negatív figura vagy! Te talán ingyen utazol? Ezért ellenzed a peronkaput? Vegyél jegyet, és utazz. Ne mások kárán utazz. A nyugati emberek talán nem akarnak a többi utas kárára utazni. Ők valamivel becsületesebbek. Tudod az ilyen emberek akik így reagálnak mint te, ezek szerint nem becsületes, és nem érdekli a jegy megvétele. Másokkal ne babrálj ki. Az ilyen miatt kényszerülnek emelni az árakat és bevezetni az ellenőrzéseket. Negatívan állsz az élethez is? Dolgozz, és akkor megtudod a pénz értékét. De nehéz fizikai munkát, ahol tényleg verejtékezve kell megkeresned a mindennapi betevőt.”
  • 1. waterbear. 2008. március 01. 13:07
    „Hogy a németek például miért nem ezt a módszert használják.... Fura módon ott az ellenőrzés HATÉKONYAN működik, és a pénzért szolgáltatás is jár az utasoknak...
    Lassan majd a milliárdok csökkenni fognak, és a peron kapuk mögé kiépülnek a lőállások is, Vasutas rohamsisakban védve az állam érdekeit.... no. hát ez is egy állami cég, és ennek is meg lehet majd vásárolni a részvényeit.... de minek?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Fidesz állami garanciákat szeretne az orosz gázvezetékhez

A Fidesz szerint beláthatatlan gazdasági és politikai következménnyel jár, ha a Déli Áramlattal a… Tovább olvasom