Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

Hétfőtől sztrájkolnak a postások

A Kézbesítők Szakszervezete hétfőtől határozatlan időre korlátozott sztrájkot hirdetett. A postások kihordják a leveleket, de nem foglalkoznak értékesítési, címközvetítési és ajánlási tevékenységgel - közölte a szakszervezet.
A kézbesítők június 30-án hétfőn is felveszik a munkát, ugyanúgy viszik a leveleket, nyugdíjakat, utalványokat, csomagokat, mint a többi napon, de egyéb szolgáltatást nem végeznek.

A postások értékesítési, címközvetítési és ajánlási tevékenysége alatt azt értik, hogy a postások is felhívhatják az ügyfelek figyelmét arra, hogy a postán is lehet biztosítást kötni, árusíthatnak sorsjegyeket.

Tusz Ferenc, a Kézbesítők Szakszervezete elnöke szerint a munkáltató az értékesítési tevékenységgel olyan feladatot ró a kézbesítőkre, amelyet nem tudnak ellátni. Mint mondta, azért választották a nyomásgyakorlásnak ezt az eszközét, mert nem vezettek eredményre a korábban az erről megkezdett tárgyalások.

Hétfőtől sztrájkolnak a postások
Hétfőtől sztrájkolnak a postások

Tomecskó Tamás elmondta, hogy hétfőn a cégnél működő valamennyi szakszervezettel egyeztet a Magyar Posta ebben a kérdéskörben. A szakszervezet elnöke közölte: nem publikus a szakszervezeti létszámuk. Nem mondta meg azt sem, hányan csatlakoztak a felhíváshoz.

A munkáltató nem minősíti sztrájknak a szakszervezeti akciót, a postai szolgáltatás folyamatos és zavartalan lesz, mondta Tomecskó Tamás, a Magyar Posta Zrt. szóvivője.

A Magyar Postánál a legutóbbi bérmegállapodás aláírásakor összesen 9 munkavállalói érdekképviselet működött, közülük két reprezentatív szervezet, a Postás Szakszervezet és a Postások Független Szakszervezete. A Kézbesítők Szakszervezetének valamivel több, mint 300 tagja van.

Olvasóink írták

 • 13. Surface 2008. június 29. 15:14
  „Add tovább!
  http://www.sosposte.eu/index.php?p=3&l=12

  http://www.sosposte.eu/pdf/sosposte_hu.pdf”
 • 12. postás 2008. június 29. 13:58
  „sosposte.eu
  El a kezekkel a postásomtól!
  S.O.S.
  EUROPA
  01012009
  4OZEIP NO
  BXL
  6409582 6409582 4OZEIP NO
  BXL
  Az Európai Bizottság javasolja a postások által kézbesített rendes postai küldemények terén a szabad verseny megnyitását 2009. január elsejétől, ami az utolsó lépést jelenti a postai szolgáltatások teljes liberalizációja felé.
  Számunkra, európai állampolgárok számára, a Bizottság ezúttal túl messzire megy!
  Amennyiben ez az irányelv elfogadásra kerülne, gyászos következményekkel járna az európai polgárok számára: fontos munkahelyek elvesztését, az árak emelkedését, valamint a legelesettebb, a magánvállalatok számára "nem rentábilis" társadalmi csoportok kirekesztését eredményezné mindezen szolgáltatásokból.
  Ezért, annak érdekében, hogy az Európai Parlament felemelje szavát a szóban forgó irányelv ellen, tiltakozzunk minél többen, hogy ne érje bántódás a postásokat, illetve a szolgáltatásokat, melyeket a lakosságnak nyújtanak!”
 • 11. Laza 2008. június 29. 11:25
  „Tisztelt creat!
  Egyépként pedig össze lehetne fogni és az ötlet kiagyalóival egyetemben meg lehetne probálni.Minimálbér plusz jutalékok.
  Szerintem egyből nyereségessé lehetne tenni az egész Magyar Posta müködését.A sok naplopó semmit tevőt ezekben a palotákban élösködő parazitákat mind vihetik magukkal.
  A bérből és fizetésből tengédő Magyar Embereket meg békében kéne már hagyni mert baj lesz.”
 • 10. 4you 2008. június 28. 23:15
  „"de jelentős mellékes pénz van pl. a nyugdíjak kihordásakor"
  Mintha hallottam volna már ezt a szöveget! Csak nem az orvosok hálapénze kapcsán? Ezt jobb helyeken hazug jogvédő balliberális magatartásnak hívják!”
 • 9. s.szekeres 2008. június 28. 21:37
  „A terápia ismert,a főnök havi 700000-ért a beosztott 70000-ért gürizik.Való igaz a borravaló kérdése,de az elenyésző főnökök milliárdos prémiumai mögött.”
 • 8. na neee 2008. június 28. 20:09
  „Ne vicceljetek már... lehet, hogy a postás havi keresete hivatalosan nincs az egekben, de jelentős mellékes pénz van pl. a nyugdíjak kihordásakor! A családunkban van néhány nyugdíjas, 100-300 Ft közt a postásnál marad, esetenként automatikusan magánál hagyja a "végét", kérdezés nélkül. És a 90 éves nénike persze nem szól semmit emiatt.”
 • 7. sandokan 2008. június 28. 19:54
  „Ez az eredménye, ha a parlamenti többség mutyizik a társadalmi szféra egy részével.”
 • 6. 4you 2008. június 28. 17:02
  „Ha a fuvarozók 8 milliárdért megzsarolhatták a kormányt kamionjaikkal, akkor a postások nyugodt szívvel sztrájkolhatnak és teljesen jogosan. Támogatom őket!”
 • 5. loredana 2008. június 28. 16:26
  „Minden tiszteletem a kézbestőké. Rövid ideig belekóstoltam a munkájukba, azóta teljesen másképp vélekedem erről a hivatásról. Felelősségteljes, nehéz munka, pláne, ahol dombos,hegyes területeken kell járni. Nagyon észnél kell lenni, mert a tévedésnek súlyos anyagi következményei vannak. És mindezért a munkáért nagyon keveset kapnak. Ráadásul ki vannak téve az időjárási körülményeknek is. Csinálja utánuk, aki sajnálja a pénzüket! Ja és a reklámozást bízzák másra, van Őnekik éppen elég dolguk!”
 • 4. FORGÁCS ALEX 2008. június 28. 16:25
  „A POSTA SZÓ FOSÓJA AZ TUTI HOGY 1 BEKÉPZELT OSTOBA MAJOM,
  FINGJA NINCS HOGY A HK-S /HIVATALI KÉZBESITÓ/,MIT ÉS MENNYIÉRT DOLGOZIK.KŐNNYŰ A KAMERÁBA ŐNELÉGŰLT VIGYOR-
  RAL MONDANI A SŰKET DUMÁT.HAJRÁ POSTÁSOK.AMUGY NEM TU-DOM KI VOLT AZ A DEGENERÁLT ÁLLAT AMELYIK KITALÁLTA A SORSZÁMOT A POSTÁN.MÁR MINDENŰT CSAK KORLÁTOZNAK.EBBEN
  AZ ORSZÁGBAN SOHA NEM LESZNEK A MELOSOK MEGFIZETVE,MERT
  A SZEMÉT MUNKÁLTATÓ MIN.BÉRT AD HOLOTT TUDNA TŐBBET IS
  CSAK NEM AKAR.ÉLNE ENNYIBŐL Ő,MEG A SOK INGYENÉLŐ POLITIKUS.”
 • 3. pan.cser 2008. június 28. 15:59
  „Támogstom a postásokat. Kifejezetten idegesít amikor macerálnak az ablaknál, vagy a küldemény átvételekor. Tudhatná az a beképzelt majom stílusu szóvívő, hogy a legtöbbünknek tele van a t..e azzal hogy dolgunk elvégzése mellett olyat is kell hallgatnunk amit nem kívánunk. AZÉRT NEM JÁROK TANKOLNI AZ EGYIK KÚTHÁLÓZATHOZ, MERT SZERENCSÉTLEN ALKALMAZOTTAKNAK KÖTELEZŐ (kamerával ellenőrzik) HOGY AJÁNLGATJA-E A DRÁGÁB BENZINT. Engem érdekel a kártyájuk sem, megyek a konkurrenciához rendszeresen. KENJE A HAJÁRA A MARKETINGESÜK A TUDOMÁNYÁT, NÁLAM KB ÉVI 40-50 TANKOLÁST VESZÍTENEK EL. A posta is így járna, csak nincs másik. UTÁLOM A POSTA S.....J FŐNÖKEIT. KÖSSENEK CSOMÓT A F...RA! Nekem ne ajángasson, vigye el a levelemet azért fizetek! Hajrá postai dolgozók, hajrá!”
 • 2. P. Bálint 2008. június 28. 14:40
  „2008-ban!!!”
 • 1. P. Bálint 2008. június 28. 14:38
  „Ma 2088 -ban egy egy postás havi nettó keresete kb. 70 000-75 000Ft.
  A 2007-es nemzetgazdasági nettó átlagkereset 114 112 Ft.
  forrás: KSH
  Szabó Pál ( volt vezérigazgató) tavalyi (2007 évi) adóalapja 76 930 332 forint.
  6 410 861Ft/hó
  Forrás: www.meh.hu”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fegyveres rablás Budapesten

Gyógyszertárt rabolt ki egy fegyveres férfi péntek este Budapest XI. kerületében, a Bartók Béla… Tovább olvasom