Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 0°C Még több cikk.

Hétfőtől teherautókat ellenőriznek

A teherautókat ellenőrzik hétfőtől három napon át a rendőrök az ország útjain. Az akció a TISPOL uniós közlekedés biztonsági ellenőrzés sorozathoz kapcsolódik, és hétfőn, kedden és szerdán tart majd.
Az Országos Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a rendőrök legalább napi 8-8 órán át azokon a helyszíneken ellenőriznek, ahol a teherautókat biztonságosan le lehet állítani, és meg lehet tartani a különböző műszaki ellenőrzéseket. Az akcióban részt vesz a Nemzeti Közlekedési Hatóság is. Vizsgálják majd a menetíró készülékeket, a pihenőidők betartását, a sebességtúllépéseket, a túlsúlyos járműveket, a rakományok megfelelő rögzítését, a veszélyes anyagok szállításával kapcsolatos - úgynevezett ADR - szabálytalanságokat és a teherautók, kamionok műszaki állapotát.

Tispol akciók egyébként évente többször is vannak: általában a gyorshajtók, az ittas vagy bódult vezetők, a buszok, nehéz-teherautók és a biztonsági övek használata van a célkeresztben.

Olvasóink írták

  • 1. waterbear 2009. március 23. 18:22
    „Ha ezt így már előre bejelentik, segíteni szeretnék....

    Az a nagy, elöl négy vagy hat kerekű erősen duruzsoló gépezet, ami egy szintén hat keréken guruló kisebb hétvégi házat hűz maga után, az a kamion..... AKKOR IS HA ROMÁN A RENDSZÁM RAJTA!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mégis igazat mondott Zsanett?

Kitart igaza mellett az a pszichológus, akitől annak idején E. Zsanett ügyében kértek szakvéleményt.… Tovább olvasom