Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Hétmilliós bírság a T-Online-nak

Hétmillió forintra bírságolta a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a T-Online-t, amiért reklámjaival megtévesztették a fogyasztókat.
A hirdetésekben ugyanis kötöttségek nélküli próbahónapot ígértek egy szolgáltatáshoz, később azonban kiderült, hogyha valaki mégis lemondta 30 napon belül, akkor ezután három hónapig nem minősült új belépőnek. Így pedig elesett többféle kedvezménytől

.A GVH 2006. végén indított eljárást a T-Online ellen, az abban az évben sugárzott reklámjai miatt. A hirdetésekben ingyenes kipróbálásra ajánlották az ADSL csomagot úgy, hogy egy hónapon belül mindenféle költség és kötöttség nélkül fel lehetett mondani. A reklámban azonban nem szerepelt, hogyha valaki tényleg elállt a szolgáltatástól 30 napon belül, akkor a Magyar Telekom nagykereskedelmi feltételei szerint a felmondást követő három hónapig nem minősült új fogyasztónak. Így viszont az érintettek elestek számos - új belépőnek járó - kedvezménytől. Mivel ezek a reklámban nem hangzottak el, így a versenyhivatal azokat jogsértőnek találta csakúgy, mint az internetes és egyéb hirdetéseket. Emiatt a GVH a T-Online Zrt-t. a fogyasztók megtévesztéséért 7 millió forintra bírságolta.

A büntetés kiszabásakor súlyosbító körülményként értékelte, hogy a megtévesztő reklámokat hosszú időn keresztül sugározták és nagyon sok emberhez eljutottak. Ráadásul az ADSL piacon intenzív versengés folyik, a T-Online pedig számottevő piaci részesedéssel rendelkezik. Enyhítő körülménynek számították ugyanakkor, hogy nem súlyos jogsértésről van szó.

Olvasóink írták

  • 2. Xxxxx 2008. április 02. 23:54
    „Érdekes ez a T-Online azért. A T-Pont-ok tele vannak képzetlen cicababákkal. Nem tudnak semmit. Mindegy mit kérdezel. Az a fontos hogy szépek legyenek. Az ügyintézések terén pedig nulla amit nyújtani tudnak.”
  • 1. titus 2008. március 30. 23:49
    „Ki tudják nyögni valahogy?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyurcsány cégének olcsóbb az áram - állítja a Fidesz

A Fidesz számonkéri a miniszterelnököt, hogy az érdekeltségi körébe tartozó Motim Zrt. miként… Tovább olvasom