Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | -1°C Még több cikk.

Hiánycikk a kullancs elleni védőoltás

Szerdától a Gyöngy Patikák hálózatban korlátozott számban ismét kapható a kullancs által terjesztett agyhártya-agyvelőgyulladás elleni védőoltás. Ezt azonban csak azok kérhetik, akik egyszer már kaptak a vakcinából.
-A kullancs elleni védőoltást július 23-tól kezdik árusítani. A vásárlás feltétele az oltási könyv bemutatása, vagy a háziorvos által felírt olyan recept, amelyre ráírták "második oltás". Ez bizonyítja ugyanis, hogy az igénylő az emlékeztető oltást kéri.

Csak akkor válik valaki védetté a kullancs encephalitissal szemben, ha az első után egy hónapon belül megkapja a második oltást is. A vakcina idén Európa-szerte hiánycikk, Magyarországon is már nyár eleje óta szinte beszerezhetetlen. A gyártó a hiányt júniusban 10 ezer darab vakcinával igyekezett enyhíteni, a második, emlékeztető oltást lehetővé tevő újabb mennyiséget a német piacról csoportosítják át.

A gyártó az oltóanyagot szervezési okokból kizárólag a 600 gyógyszertárból álló Gyöngy Patikákban terjeszti, ezek listája a www.gyongypatikak.hu weboldalon található.

A gyógyszertárak címéről az érintettek érdeklődhetnek az alábbi telefonszámokon is:

061327 6702, 0613276743 és 06 1 327 6744.

Olvasóink írták

  • 2. S.G 2008. július 23. 20:36
    „Poly B6 (kirándulás előtt már 4-5 nappal el kell kezdeni szedni), ha még kapható és kullancsriasztó spray a lelke az óvatosságnak... Ja, és ennyire vigyáz a nagy kormány az adófizetői egészségére... :(”
  • 1. Emberke 2008. július 23. 12:24
    „Az eszem áll meg! Húsz éve is Ausztriába rohant a család érte, mert a rothadó kapitalizmusban a határközeli kisvárosban is volt. Most is odáig kell érte menni, tehát akkor mi is változott? Ja, a kapitalizmus. Már nem rothad, hanem vadul tombol. Politikusaink, mert már kinőttek a kisdobos és úttörő nyakkendőből, már hosszúnadrágot hordanak és itt-ott kijavítva néhány szót, felolvassák mondókájukat: "haladunk a fejlett kapitalizmus építésének útján". Hát persze, mondom én, dübörögve, kérem, dübörögve! Ezért nem érjük el soha azt a bizonyos "rothadó" kapitalizmust!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Összeül a honvédelmi bizottság a tűzszerészek halála ügyében

Az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága szerdán rendkívüli ülésen tájékozódik a két… Tovább olvasom