Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Hideg viszony az MSZP és az MSZDP között

Nem újítja meg az együttműködést az MSZP és a Magyar Szociáldemokrata Párt, sőt egyre hidegebb köztük a viszony.
Lendvai Ildikó, a szocialisták elnöke azt mondta ezzel kapcsolatban: nem látja értelmét, hogy ugyanazon a tortán osztozzanak. Az lenne a jó, ha az MSZDP is megtalálná azt az új közösséget, amit ők tudnának hozni vagy visszahozni a baloldalra - fogalmazott. Kapolyi László, az MSZDP elnöke szerint az a cél, hogy a párt és a Szociáldemokrata Ifjúsági Mozgalom együtt induljon a választáson, és a kettős tagság révén minél több fiatal kerüljön kulcspozícióba az MSZDP-ben. Hozzátette: ha nem sikerül elérni az országos lefedettséget, szövetségeseket keresnek. Elsőként a Centrum, a Zöld Demokraták és a Lehet Más Politika jöhet szóba, az MSZP nem. Az elnök szerint őszre várható az új arcok megjelenése és a nagy politikai nyitás. Azt sem tartja kizártnak, hogy számos szocialista politikus átlép hozzájuk.

Olvasóink írták

 • 3. redstar 2009. június 25. 15:28
  „1.Igazságkereső:Ne töprengj tovább! Jelenleg NINCS baloldali párt Magyarországon../Mert a Thürmer féle dalárda azért nem az..:-))/
  Szegény Marx lehetett a túlvilágon a ventillátor, úgy forgott sírjában, amikor a MSZP kongresszuson a milliárdosok énekelték, hogy "..föl,föl, te éhes proletár!" Igen megható pillanat lehetett Kapolyi,Gyurcsány,
  Bajnai,Baja, Puch,stb.szájából ezt hallani...:-D
  A baloldal még nem tért magához a 89-es sokk után - de törvényszerűen magához tér, s akkor csak rossz emlék lesz ez a mai politika katyvasz Orbánostul,Gyurcsányostól, Kövérestől,Szekerestől,Kapolyistól,Morvaistól stb együtt.Normális bal és jobboldal a jövő nem a mostani gyűlölködés...Az emberek csalódottak a módszerváltás miatt, a dühüket vezetik le most, s erre játszik minden politikai résztvevő...Ez viszont gazdaságilag sokáig nem finanszírozható, így egy-két éven belül KÉNYTELEN lesz minden politikai erő normalizálódni, vagy a piac lehetetlenné teszi működésüket....Nem kell itt forradalomra,nagy jelszavakra gondolni - a piacgazdaság kikényszeríti magának az optimális működési feltételeket - gazdasági eszközökkel is!”
 • 2. garbon 2009. június 25. 14:58
  „Csonka Magyarország még csonkább MSZP végre elértünk oda, hogy lassa megszünik ez a párt.”
 • 1. igazságkereső 2009. június 25. 13:37
  „Régóta nem tudom megfejteni, hogy mitől bal oldal a baloldal.Természetesen azt tudom,hogy melyik az én baloldalam, de azt már nem, hogy a magukat baloldalinak nevezők mitől baloldaliak akkor, amikor egyáltalán
  nem úgy viselkednek.Az én értelmezésemben a baloldal általában segíti a rászorulókat, az önhibájukon kívül bajba kerülteket, legalább is használható és okos gyakorlati tanácsokkal kellene,hogy segítse őket.
  Ezzel szemben azt tapasztalom a mai baloldalnál, hogy a pénzgyűjtés,a mások elsodrása lett a fő irány.Kérdez-
  ném én a mai bal oldal legfőbb vezetőjét, Lendvai Ildikót, hogy mivel magyarázható a magukat baloldalinak titulálók ilyentén történő teljes kifordulását, mert,hogy ez a baloldal nem az a baloldal amely volt úgy 25 évvel ezelőtt.A pénz édes illata ennyire meg tudta zavarni őket, hogy szinte mindent és mindenkit letaposnak?
  Remélem nem végleges ez a fajta magatartásuk, mert ha igen, úgy számolniuk kell azzal, hogy nagyon-nagyon hosszú időre kiírták magukat a politikai palettáról, és amit Lendvai Ildikó pártelnök művel napjainkban, az nem más,mint önnön vergődése néhány magát párttársnak valló, de már nem odaillő személlyel együtt.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csökken a diákhitel kamata

Fél százalékkal, 10,5 százalékra csökken a diákhitel kamata 2009 második félévében – adta… Tovább olvasom