Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Hídfoglalók pere: az ügyész felfüggesztett börtönt kért

A hídfoglalók perében szerdán a Pesti Központi Kerületi Bíróságon az ügyész felfüggesztett börtönbüntetést kezdeményezett Budaházy György esetében, a védelem a vádlottak felmentését kérte.
Az Erzsébet-hidat elfoglalók bűnperében Budaházy Györgyöt és öt társát közérdekű üzem működésének megzavarása vádjával állították bíróság elé, mert 2002. július 4-én más kormányellenes tüntetőkkel együtt autójukkal elzárták az Erzsébet-hidat és azt követelték, hogy számolják újra a választásokon leadott szavazatokat.

A vádbeszéd szerint a vádlottak részt vettek a demonstráció szervezésében, és szándékosan zavarták meg a BKV működését. Az ügyész hangoztatta, a vádlottak joggal számítottak arra, hogy tömeg verődik össze, tehát társtettesként elkövették a közérdekű üzem működése megzavarásának bűntettét.

Gaudi-Nagy Tamás, Budaházy védője, védence felmentését kérte, mert szerinte a vádlottak nem követtek el bűncselekményt, hiszen könnyen elhárítható volt az akadály, amit a 6 gépkocsival okoztak. Az egész tüntetés legfeljebb az utasok 3 százalékát érintette. Az ügyvéd emlékeztetett az Alkotmánybíróság legújabb, május végi határozatára a spontán tüntetésekkel kapcsolatban, és arra, hogy - úgymond - "a magyar társadalmat széles körben foglalkoztató kérdésben, a szavazatok újraszámlálásáról kívántak véleményt nyilvánítani".

Budaházy egyébként a hídon okozott rendzavarásért szabálysértési eljárásban korábban már 50 ezer forint pénzbírságot kapott.

Ítélet hétfőn, június 9-én várható.

Olvasóink írták

  • 2. hi 2008. június 04. 20:51
    „hiiiiiiiiiiiiii”
  • 1. miracle 2008. június 04. 17:25
    „6 év alatt ennyire jutottak egy ilyen kis szánalmas ügyben? Lassan a fele vádlott/bíró/ügyvéd már kihal, a papírok elsárgulnak, a felvételek letörlődnek, már senki nem emlékszik semmire. Gratulálok.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy suhanc fenyegetőzött az üzletközpont felrobbantásával

Ötmillió forintot követelt, ellenkező esetben egy miskolci üzletközpont felrobbantásával… Tovább olvasom