Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 20°C Még több cikk.

Hiller: nagyobb támogatást kell szerezni

Hiller István szerint a szociális baloldal nincs könnyű helyzetben, de mindig is az önkorrekciós képessége volt az erőssége. Most az a feladata, hogy nagyobb támogatást szerezve továbbvigye az ország korszerűsítését - mondta az MSZP alelnöke a Társulás a Szociáldemokrata Értékekért Platform szombati tanácskozásán Budapesten.
Hétfőn, a szocialisták évadnyitó ülésével megkezdődik a munka. Visszafordulni bukás, megállni őrültség lenne, az átalakítások folytatása viszont sikerhez vezethet - fogalmazott Hiller István.Baráth Etele, a platform alelnöke szerint a reformok folytatásához több nyugalomra, bölcsességre, higgadtságra és szakértelemre van szükség. A szocialisták most 20 százalékon állnak, a baloldal támogatottsága azonban jóval nagyobb. A következő időszakban ezeket a rétegeket kell az MSZP szavazótáborába csábítani - közölte a politikus.

Vitányi Iván, a platform elnöke a tanácskozáson azt mondta: felül kell emelkedni a napi harcokon, és nem a népszerűségi mutatókat, hanem az ország problémáit nézni. A kilencvenes években létrehozták a politikai demokrácia, illetve a piacgazdaság alapjait. A társadalmi mechanizmusok azonban változatlanok maradtak, azaz a társadalom szerkezete még messze van Európáétól, és továbbra is túl sok a szegény, elesett ember - mondta. Vitányi Iván szerint is folytatni kell az oktatás, az egészségügy, illetve az államigazgatás átalakítását, de ehhez meg kell szerezni a társadalom támogatását, mert csak ezzel válhat sikeressé.

Olvasóink írták

 • 3. Kolompár Rómeó 2008. február 04. 09:16
  „"Hiller István szerint a szociális baloldal nincs könnyű helyzetben, de mindig is az önkorrekciós képessége volt az erőssége. Most az a feladata, hogy nagyobb támogatást szerezve továbbvigye az ország korszerűsítését"

  Hiller Pifti ilyen mondatot nem tud kitalálni, ezt valami píárcsoport nyomja a szájába.”
 • 2. Feri 2008. február 03. 20:04
  „Az MSZP vezetése egy csődtömeg. Talán ha a zsírozások között figyelnének a népre is jobban állnának. De akkor mi lesz a pénzükkel !?
  Attól félek, hogy a régi szocik ( Horn, Lendvai stb.) az utódaikat is jól megtanították (Gyurcsány, Kránitz, Zushlag stb.) és mi lesz az ő követőikből? A társadalmi tagozatukat amely még más véleményt is meg mert fogalmazni már eltüntették az útból. Sajnálom azokat, akik még hisznek nekik. Az egészségügy, a gazdaság, az oktatás mind romokban.
  Ezt ti csináltátok MSZP és SZDSZ. Szégyeljétek magatokat!
  Köszönöm”
 • 1. radenkó 2008. február 02. 20:22
  „Ki kell menni izraelbe ott kapsz majd támogatást egy eltévedt golyótól.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

15 éves fiú késelt Nagykanizsán

Késeléssel végződött két, fiatalokból álló társaság vitája pénteken késő este Nagykanizsán.… Tovább olvasom