Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Hírességek után vizsgálódik az APEH

Nemcsak az átlagembereket, a hazai hírességeket is megtalálja az adóhivatal. Néhány hónapja Sas József adóügyeitől voltak hangosak a bulvárműsorok, aztán azért nézegette az Apeh honlapját a fél ország, hogy milyen hírességeket talál a hátralékosok között.
Így figyelt fel az adóhivatal ismert zenészekre, Mester Tamásra és Lang Györgyire is. Kovács „Kovi" István cége esetében pedig az keltett gyanút, hogy a vállalkozás naponta csak néhány ezer forintos bevételt termelt.

Geszti Péter cége, az Akció Reklámügynökség ellen azért van folyamatban eljárás, mert az Apeh adatai alapján több mint 100 millió forinttal tartozott az adóhatóságnak. Győzikét pedig tavaly Ferrarija miatt jelentette fel valaki, a televízióban látottakkal ellentétben ugyanis papíron állítólag neki sincs szinte semmije.

Győzikének papíron alig van vagyona
Győzikének papíron alig van vagyona

A legújabb hírek szerint Zalatnay Cini és Bódi Sylvi is a hatóság látókörébe került: vagyonosodási vizsgálatot indítottak ellenük. Azért, mert feljelentették őket, igaz, a playmate esetében az is felmerült, hogy nem is az irigyei miatt került képbe, hanem azért, mert túl sokat szerepelt az újságokban fényűző élete miatt.

Bakonyi Ágnes, az APEH szóvivője ezt cáfolta: minden magánszemély esetében ugyanazokat az egységes kiválasztási szempontokat, illetve gyakorlatot követi az adóhatóság. Nem fordulhat elő, hogy a hatóság egy közismert adózó vizsgálatát a vele kapcsolatosan az újságokban megjelent cikkekre, fotókra alapozná.

Az adóhatóság közlése szerint nagy körültekintéssel, egy speciális számítógépes program segítségével szűrik ki, kit érdemes vizsgálni. A vagyongyarapodási vizsgálatokhoz szükséges egyéni kockázatelemzés alapját, a rendelkezésére álló és az adózókra vonatkozó Apeh-adatok képezik. Ilyenkor az adózó adóbevallásának adatait más információkkal vetik össze. Így például azzal, hogy fizetett-e illetéket nagyértékű ingatlan vagy gépkocsivásárlás után. Ha túl nagy az eltérés, vagyis az adózott jövedelemből nem futná a nyilvántartott kiadásokra, kezdődik a vizsgálat.

Olvasóink írták

 • 14. alias 2008. július 27. 20:57
  „Hátha a politikusoknak is nekiesnének végre....az a fránya mentelmi jog sok dologra jó!
  SAJNOS”
 • 13. mnx 2008. július 27. 17:51
  „Limuzinban.”
 • 12. mnx 2008. július 27. 17:03
  „Különben,ha meggondolom nem is rossz ötlet Gyöziketöl!
  Az ember elveszi felesegül ---a sajat feleseget!
  Biztos ami biztos.”
 • 11. mnx 2008. július 27. 16:51
  „Hiressegek??!
  A hataron tul 10 meterre,mondjuk Nickelsdorfban vagy Palicson senki nem ismeri Gyöziket!!!!!!”
 • 10. exluzer 2008. július 27. 16:42
  „Ez jellemző a Magyarra gyüjtést szervezett Isaura felszabadítására is..
  Feljelenti Gáspárt Győzőt az Apeh-nél mert azt látja a tv-ben hogy egy Ferrarit vásárolt.
  Még jó hogy Darth Vadert nem jelenti fel mert megölt néhány felkelőt a Csillagok háborújában.

  Ja, és az ilyen feljelentő elmehet négy évente választani....”
 • 9. gagyitigris 2008. július 27. 15:10
  „Két emberen láttam eddig Árpád-sávos hagyományos nyakkendőt, az egyik a fent látható Győzike, a másik meg Draskovics Tibor .... Ezt a leleplezést meg kellene osztanom a náczivadászokkal...”
 • 8. radenkó 2008. július 27. 14:40
  „Na az APEH is így néz ki mint ez a cigány félőrült gyerek.”
 • 7. gagyitigris 2008. július 27. 13:34
  „Ez például:

  Szombathelyi bojkott fenyegeti a város legnagyobb mobilszolgáltatóját, a T-Mobile-t, mert a cég Fazekas Róbert olimpiai nevezése ellen foglalt állást. Fazekas Róbert, szombathelyi diszkoszvető, a Ljubljanában rendezett nemzetközi atlétikai versenyen 64.56 méteres dobásával teljesítette az olimpiai nevezési ,,A" szintet. Ezt követően a Magyar Olimpiai Bizottság a pekingi olimpián való indulásra javasolta az atlétát.

  Az athéni aranyérmétől doppingvétség miatt megfosztott sportoló nevezése igencsak megosztotta a közvéleményt. A T-Mobile, mint a magyar olimpiai csapat főszponzora például kiadott egy tiltakozó közleményt, amelyben a cég erős erkölcsi aggályait fejezte ki Fazekas olimpia részvétele miatt. A társaság megnyilvánulását azonban nem hagyta szó nélkül Szombathely polgármestere sem. Ipkovich György a Nyugatnak jelezte: hétfőn azzal kezdi a napját, hogy megvizsgálja, hogy bonthat szerződést a városháza eddigi telefonszolgáltatójával. Sőt, ha kell, bojkottra szólít fel a T-Mobile ellen, csatlakozzon, aki úgy gondolja, a cégnek nincs joga megakadályozni, hogy a szombathelyi fiú induljon az olimpián.

  A polgármester elmondta: nem azért vesz szolgáltatást Szombathely a telefoncégtől, hogy ő aztán az ebből is szerzett hasznát egy szombathelyi sportoló elleni harcra használja fel.

  Barikád.hu: Tisztelt T-Mobile! Erkölcsi kifogás?! Ismerünk egy-két alkalmazottat, akik elmondták nekünk, mi történik, ha valaki Önöknél szakszervezeti tevékenységet akar folytatni, élve törvényes jogaival. Szóval jobban teszik, ha:
  1. Befogják a szájukat, és örülnek, hogy beengedték Önöket ebbe az országba. Higgyék el, meglennénk önök nélkül is.!
  2. Nem hivatkoznak erkölcsi aggályokra, mert beszakad a székházuk mennyezete!
  3. Szégyellik magukat! Jogszerű Fazekas indulása? Igen. Akkor meg, mi a probléma? Nehogy már a T-Mobile döntse el, hogy ki indulhat Magyarországról az olimpián, mert mindjárt szívrohamot kap az egész szerkesztőség!!”
 • 6. DJ 2008. július 27. 13:13
  „"Sztárok", "hírességek" mondják az igazmondók!”
 • 5. gagyitigris 2008. július 27. 12:55
  „Már ne is haragudjon a Tisztelt DM, de ebben a pillanatban a nyitó oldalon 2 x szerepel Győzike arca. Biztos, hogy ennyire fontos ez a pofa? Bemásoljak néhány érdekesebb hírt???”
 • 4. Endre 2008. július 27. 12:55
  „"azért nézegette az Apeh honlapját a fél ország"

  Közületek járt már valaki az APEH honlapján a színészek/énekesek stb. után kutatva? Egyáltalán hány embert érdekelnek Szeged környékén ezek a bulvár marhaságok?”
 • 3. Írástudatlan. 2008. július 27. 11:59
  „Na nebssa már meg a tárámtó engomet a becsületes moréfiút akornak ellenőrizni?Én magom vágyok a megtestűlt becsület!Hát hová jutott ez vilóg!!!!”
 • 2. rajongó 2008. július 27. 11:31
  „"Hírességek" Győzike képével? Ugyan már! Hol élünk?”
 • 1. ejha 2008. július 27. 11:30
  „Navégre!

  húzzunk bele:)))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hernádszentandrást körbezárta a víz

Hernádszentandrást körbezárta az áradó folyó, a falu magas kerekű járművel, traktorral… Tovább olvasom