Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Hitvallás: a segítségről

Emberien szólni az emberiről. Ez a hitvallás, mely a személyes sorsot vezérlő elvek tételes, tömör megfogalmazása. Dr. Kanyó Zoltánné Soós Enikő középiskolai tanár, a TIT szegedi szervezetének ügyvezető igazgatója (képünkön) hitvallásának megismerése segíthet, hogy a hétvégi szieszta idején lelkünk utolérje testünket, hogy értelmet nyerjenek a hétköznapok.
„Szüleimtől kemény kálvinista hitet, etikát, meg nem alkuvást kaptam útravalóul, ugyanakkor a tudás, a műveltség értékként kezelését is, a 'küzdeni erőnk szerint a legnemesbekért' gondolatát. Ez a mi dolgunk a világon, ez az én dolgom és feladatom is.

A tisztességnek kell vezérelnie mindannyiónkat napi csatározásaink megvívásában, noha csak – és legtöbbször – percnyi sikerek, örömök jelzik e rögös utat, adják meg a kívánt katarzist. Kudarcaink, csalódásaink számosak, mégis újra és újra el kell – megújuló erővel és hittel – végezni ránk mért feladatainkat, naponta kell újratöltekezni és ismét felállni. Csak ez az életforma adhat igazi feloldozást, megnyugvást: hogy megtettem, hogy legjobb tudásom, belátásom szerint így helyes, amit tettem, amit teszek.

Rendkívül fontosnak tartom, tartottam mindig is a 'hidd el nekem, király dolog az elesetteken segíteni' gondolatát és gyakorlatát. Nemcsak munkakörömből adódóan – ott naponta van minderre alkalom –, de karitatív szervezetek keretein belül is. Az itt megnyilvánuló és visszaköszönő szeretet kárpótol sok mindenért, simogatja a lelket, és új energiákkal tölt fel. Sose feledjük, két kezünk van: az elsőt Isten azért adta, hogy magunkon, a másikat pedig, hogy másokon segítsünk.
Munkámat, életemet Márai sorai vezérlik."

„Csak az számít, amire Te önmagaddal szerződtél."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Óriási roham a .eu doménnevekért

A legnépszerűbb doménnév a sex.eu, de nincs sokkal lemaradva a poker.eu, a porn.eu és a casino.eu… Tovább olvasom