Délmagyar logó

2019. 04. 24. szerda - György Még több cikk.

Holnaptól változik a gyógyszerár -támogatás

A keddtől bevezetendő gyógyszerár-támogatási változások révén csökken az állami támogatás és drasztikusan növekszik a lakosság terhe - jelentette ki a Magyar Gyógyszerész Kamara elnöke. A kamara elnöke szerint "egyszerűen a fűnyíró elv szerint változik a támogatás".
A gyógyszerár-támogatási változások nélkülözik a gyógyszerszakmai és támogatáspolitikai megfontolásokat, "egyszerűen a fűnyíró elv szerint változik a támogatás" - mondta Horváth Tamás. A kamara elnöke szerint a kormányzat a változást nem a jelentőségének megfelelő mértékben és súllyal ismertette. Közölte, "a gyógyszerek ára keddtől 99,9 százalékban nem változik, ezzel szemben a támogatások egységesen változnak".

A változás mintegy 3 ezer készítményt érint, 1638 gyógyszer térítési díja 30-50 százalék között nő, 882 gyógyszeré több mint 50 százalékkal növekszik, 125 gyógyszer támogatása csak speciális jogcímen változik - mondta el a kamara elnöke, aki hozzátette, 19 gyógyszer támogatása nő, így egyedül ezekért kell majd kevesebbet fizetni.

Éjféltől csökken a gyógyszerek állami támogatása, ezért szinte minden készítmény drágább lesz. Keddtől 300 forintos dobozdíjat is kérnek a patikusok. A közgyógyellátottak és bizonyos, súlyos betegségben szenvedők viszont továbbra is ingyen kapják a gyógyszereket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem borult a papírforma

Kosárlabda Vasas-Csata MKB-

Euroleasing 54 77 (14–22, 17–10, 12–23,… Tovább olvasom