Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 0°C Még több cikk.

Holokauszttagadás: gárdisták hivatalosan nem voltak ott

A Magyar Gárda közleménye szerint az Igazság menete néven ismert megmozduláson a Magyar Gárda gárdistái hivatalosan nem vettek részt.
Nem a Magyar Gárda főkapitánya Dósa István, akivel kapcsolatban olyan sajtóhírek jelentek meg, hogy a gárda főkapitányaként részt vett és felszólalt egy holokauszt-tagadó felvonuláson a budai Várban, a hétvégén. A Magyar Gárda közleménye szerint az Igazság menete néven ismert megmozduláson a Magyar Gárda gárdistái hivatalosan nem vettek részt.

Mint ismert, holokauszttagadó demonstrációt tartottak szélsőjobboldali szervezetek, köztük a Magyar Gárda szombat délután a budai Várban. Nagyjából kétszázan gyűltek össze. A demonstráción az is elhangzott: semmi nem igaz a holokausztból. A felvonuláson a Magyar Gárda egyenruháját viselő csoport is részt vett, az egyik szónok Dósa István, a gárda egykori főkapitánya volt.

A Magyar Gárda hétfői közleménye szerint "Dósa István 2008. szeptember 14-i lemondása óta nem a Magyar Gárda főkapitánya. A Magyar Gárda Mozgalom kapitányi testülete - figyelembe véve a Magyar Gárda Egyesület véleményét is - 2008. szeptember 28-án Kiss Róbertet választotta a Magyar Gárda országos főkapitányává, aki tisztségét mind a mai napig betölti."

Az Igazság menete néven ismert megmozduláson a Magyar Gárda gárdistái hivatalosan nem vettek részt - olvasható a közleményben. Kiemelik azonban, hogy a mozgalom nem fogadja el, ha bárkit is alapvető jogaiban, így a szólás és véleménynyilvánítás szabadságában korlátoznak. Ezért nem fogadják el azt sem, hogy "bármely történelmi esemény dogmaként, megkérdőjelezhetetlen tényként legyen beállítva."

"Úgy véljük, a történelmi események vitatása, további kutatása vezethet a teljes igazság megismeréséhez, ezért az ezeket gátló törekvéseket történelemhamisításnak, valamint a szólás és véleménynyilvánítás joga durva megsértésének tekintjük" - közli a gárda.

Az ügyben, mint a Független Hírügynökség már hírül adta, közösség elleni izgatás miatt indított eljárást a rendőrség.

Közben kiderült, hogy a gyanúsítottak most nem köthetőek közvetlenül a gárdához, annak ellenére, hogy az egyik gyanúsított Dósa István a volt főkapitány, a másik férfi pedig egy korábban feloszlatott radikális szervezet vezetője. Bár a gárda közleménye szerint hivatalosan nem vettek részt a megmozduláson, mégis több tucat ember viselte az egyenruhájukat.

2007 júniusában Vona Gábor, a Jobbik elnöke egyesületként alapította meg és jegyeztette be a Magyar Gárda Hagyományőrző és Kulturális Egyesület nevű szervezetet. Ez utóbbi hívta később életre az egyenruhát is használó Magyar Gárda Mozgalmat. Tavaly december 16-án a bíróság első fokon kimondta a Magyar Gárda Egyesület feloszlatását. Az ítélet nem jogerős. Az egyesület feloszlatását egyébként a Fővárosi Főügyészség mint felperes kezdeményezte a bíróságon, mert az egyesület tevékenységét alkotmánysértőnek tartotta. A bíróság akkor hangsúlyozta, hogy az elsőfokú ítélet csak a Magyar Gárda Egyesületre, mint jogi személyre vonatkozik, a Magyar Gárda Mozgalomról formai határozatot nem áll módjában hozni. A főügyészség kezdeményezése ugyanis nem erre irányult, és a Magyar Gárda Mozgalom egyébként sem jogi személy. A Magyar Gárdát egyébként jelenleg Kiss Róbert vezeti, a korábbi főkapitány a gárdisták egy részével kivált a szervezetből.

Olvasóink írták

62 hozzászólás
 • 62. flexsnake 2009. április 22. 23:38
  „37. Jézust róma feszítette meg mivel akkoriban Jeruzsálemben római volt a helytartója. Nem mosta kezeit. Jézus ember volt ha létezett egyáltalán. Hogy aztán a keresztények róma előtt azzal hajtottak térdet hogy a halálát a zsidókra kenték már más tészta. A keresztények állították bűnbaknak be a zsidókat ezért lett Jézus a választott próféta és nem Simon aki sokkal jobban megfelelt a keresztényi kívánalmaknak. Jézus nem volt jó keresztény egy renegád volt egy meg nem értett különc. Nem isten csak egy ember aki másképpen látta a világot mint amit ismernek belőle. Jézus ma egy kiközösített és megtört ember lenne akit a civilizált emberek elzárnának kemény pszichiátriai intézetbe. Jézust az egyház sem tudta megérteni, 2000év után sem.”
 • 61. cartagonova 2009. április 21. 16:36
  „47 redstar, a lumpen réteget a baloldalon találod meg, bár nálunk szerintem európai értelemben vett baloldal nincsen, (csak volt,pl.Kéthly Anna és szoc. dem. követői,) jelenleg legfeljebb csak nemzeti selejtről beszélhetünk!”
 • 60. PerryMason 2009. április 21. 12:15
  „pontosítás: én a szélső jobb- és a baloldalt is elítélem

  + másik érdekes: általában akik tagadják, azok bánják legkevésbe, ha megtörtént volna (persze van sok kivétel)”
 • 59. PerryMason 2009. április 21. 12:11
  „grg! Én mindegyiket elítélem: az internacionálés utódpártot és a folyton cigányproblémát megoldani akaró jobbik-magyar gárdát. Ha hatalomra jutnak, lehet, hogy meg tudják oldani a cigánybűnözést, de mást nem nagyon (hirdetnek)...

  jobbikos, te aztán nem vagy elfogult :D Én magyar vagyok, a nevemet egy filmsorozat címszereplőjéről vettem. A másik idegesítő, hogy folyton meg akarjátok mondani, hogy ki a magyar...”
 • 58. CID 2009. április 21. 10:19
  „joy, és a többi szerencsétlen. Nem azt mondtam, hogy nem volt, hanem , hogy rohadtul nem érdekel, így 2009-ben. Bocs.”
 • 57. jobbikosember 2009. április 21. 10:07
  „perrymason,neved alapján te nem vagy magyar.Akkor minek élsz e országban? GErbera én is csak jót hallottam a Gárdáról ,minden becsületes embernek segitenek!Hja tolvaj milliárdosoknak ez nem tetszik .”
 • 56. gerbera 2009. április 21. 09:10
  „Ugye ezt elhallgatja a média .”
 • 55. gerbera 2009. április 21. 09:05
  „Gárdistákról én még mindig jót hallottam,Csongrádon egy középiskolás gyereket megtámadtak cigányok ,kirabolták,megverték, rendőrség persze a maga módján járt el ,,gyerek szülei kénytelenek voltak a gárdistákhoz fordulni ,személyes védelmet kérte a gyerekükhez, mert Csongrádon bármerre ment a cigányok fenyegették.Azóta a gyerek ha kilép az utcára gárdisták védik.BP -en , nagy gyülésen a békés tömeget gárdisták védték a rendőrség brutális veréseitől.Bárki bármilyen rémisztgetéssel jön ,hogy a gárdisták ,,,az rágalom, Gárdisták nem vertek meg ,nem fenyegettek senki, nem raboltak, felvonuláson emberek mellé álltak. Jelentkezzen az a személy akivel ugy elbántak mint a rendőrség ,vagy a cigányok!!!!!Hazudni, mások réáhíreit ,nem valógát állítani ,az könnyű.Félnek a szocik ,féltik a hatalmukat ,és azért üvítenek -kiáltanak minden rosszat a gárdistákról,hogy a nép ne legyen egységes ,bomlasztanak, mert már érzik ,hogy a nép nem hisz nekik...hogy megszorításokkal nyomor -éhínség következik.Inkább erről kellene irni , hogy a szocik mennyi rosszat tette az országgal 7 év alatt.És most az utolsó évük sok ember halálát okozza ellátatlanság miatt, éhezés,megfagyás miatt.”
 • 54. grg 2009. április 21. 08:55
  „Perry: csak az a különbség, h. ezek kirugott jobbikosok (mindenhol van hülye, sajnos elég sok), de a főnökeid vezető szinten éneklik az internacionálét, azt lehet? senki sem szolta meg, kb olyan mintha a miniszterelnök miniszter, összes bagázs énekli,h. indul a vonat A...., akkor bezzeg (joggal) mindenki felháborodna. mind a kettőt el kell ítélni, mérjünk már egyenlő mércével.”
 • 53. PerryMason 2009. április 21. 08:44
  „A gárdának szerintem meg kéne vizsgálnia kik is a tagjai! Tele van szélsőjobbos, rasszistákkal akkik nem hagynak ki egy ilyen eseményt. Szinte bárkit bevesznek tagnak. Hivatalosan meg egy szent, makulátlan mozgalomnak, egyesületnek v minek adják ki magukat. Semmit nem ér az ilyen nyilatkozat.”
 • 52. garbon 2009. április 21. 08:12
  „A XXI században ugyan kit érdekel a holokauszról alkotott kép van ennél fontosbb is mint ezekkel foglalkozni.”
 • 51. redstar 2009. április 21. 08:07
  „moderálva”
 • 50. jobbikosember 2009. április 21. 07:50
  „redstar ajánlok valamit,gyere le a Jobbik székházba amikor a Magyar jelen Sajtoklub van-ott meglátjuk mire mész az érveiddel.”
 • 49. jobbikosember 2009. április 21. 07:48
  „szélsöjobb olyan nincs! Ez csak kommunisták találták ki. Talán a szélsö ballal érdemes vitázni?Ostobaságokat irsz”
 • 48. jobbikosember 2009. április 21. 07:47
  „cid,sose késö megtérni !és ezt a többi ateistának is üzenem:mit is szoktatok rebegni amikor sulyos betegségben szenvedtek? Istenem csak most segits! Gondolkozzatok el ezen.”
 • 47. redstar 2009. április 21. 07:39
  „Kár vitatkozmi a szélsőjobbal /JKobbik, Magyar gárda, 64 vm, stb./ mert:
  -a vitához partner kell, aki TUD érvelni, gondolkozni, vannak tényszerű ismeretei a témáról, és főleg, érdekli a másik fél véleménye;
  -az ott tömörült lelki nyomoronc kispolgár soha fel nem fogja adni azt a nagyszerű érzést, hogy ő most történelemformáló,fontos,meghatározó "személyiség"-gé válik, kiszakadva az önnön kelkáposztafőzelékszagú,sörgőzös,feleségverő, saját kisszerűsége miatt jelentéktelen létéből, hozzá hasonló díszparaszt-egyenruhába bújt lények / mert nem "egyének!../ tömegében élvezheti a csorda akolmelegét...
  Ez az a lumpenréteg,amelyik ha kell vérkommunista, ha kell fasiszta, ha kell "szurkolói kemény mag" - szóval söpredék...
  -”
 • 46. joy 2009. április 21. 07:10
  „[44]-hez:
  A durva hangnemért nem kérek elnézést!
  Kérjenek a halottgyalázók elnézést a II. V.H. áldozataitól!”
 • 45. joy 2009. április 21. 07:08
  „A holokauszt tagadása, vitatása épp olyan gyalázat, mintha ezt a történetet vitatná, tagadná bárki:

  http://www.delmagyar.hu/vilagvevo/aki_tulelt_ket_atomtamadast_yamaguchi_ur_tortenete/2094810/”
 • 44. joy 2009. április 21. 06:42
  „CID, és hasonló idiótákhoz:
  Nincs az az idő ami elévültté teheti mindazt, ami 1939-1945 között történt! Nem kizárólag a zsidókat írtották, hanem más nemzetek tagjait is, és a prolitikai, gazdasági ellenfeleket is! A Kommunista megtorlás töredéke annak, amit a nácik, és csatlósaik műveltek! Ezeket történekmi levéltárakban föllelhető adatok bizonyítják! Utána lehet járni.

  Még ma is élnek, akik megjárták a nácik poklát, és olyank is akik a "paradicsomból" tértek haza.
  Ismerőseim körében volt aki Oswiecimben raboskodott, családomban meg többen, akik a távolabi keletet járták meg.
  Jelesül Édesapám is 3 évet töltött kinn /sajnos a kárpótlást csak pont 3 évig "élvezhette". Egészen másról számolt be, mint a legtöbb "mártíromkodó" mostanság. Nem dúskáltak az igaz, de nem is éheztek úgy, ahogy a náci lágerekben, és főként nem verték, kínozták, gyilkolták tömegével őket, nem folytattak rajtuk szörnyű kísérleteket Mengele és társai!

  Nem a nyelvtani hibákkal van a baj, hanem azzal a szégyenletes tevékenységgel, amit a holokauszt tagadásával, kisebbítésével műveltek! A KZ-ekben MILLIÓKAT mészároltak halomra!

  Nem kell mismásolni a mai eseményeket. Ami a közelkeleten most zajlik, gyalázat mindkét oldalról!
  Te mit tennél, ha házadat, hazádat rakétákkal lőnék, elvitatnák szülőföldedhez való jogodat? Csenben tűrnéd, és átadnád a rád támadó etruszkoknak, keltáknak, avaroknak?”
 • 43. joy 2009. április 21. 06:25
  „Szégyenletes halottgyalázás, embertelen aljasság, amit a gérda művel.

  A náci vezérek által is elismert, dokumentált, fotózott és filmrevett!! tény, valamennyi a lágerek felszabadításában részt vett nemzet katonái által látott, a túlélők által megtapasztalt "élmény" a KZ-etk volta, azokban a rabok brutális gyötrése, tervszerű, tömeges kiírtása. Megvannak a Hágai Törvényszék irattárában a gázkamra kísérletekről /először teherautók kipufogógázát vezették be zárt bódékba, de drágálták az elégetett üzemanyagot, és gyakorta maradt még mozgó páciens a végén/ ezért dolgozták ki a cikon-B-s eljárást, és építettek gázkamrákat.

  Az a szadista állat, aki ezeket "tanulmányozni" óhajtja, élvezkedni benne, menjek Hágába, és kérje ki a dokumentumtárból, vagy a Germánok történelmi archívumából!”
62 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem változott a jegybanki alapkamat

Az elemzői várakozásoknak megfelelően 9,5 %-on hagyta a jegybanki alapkamatot hétfői ülésén a Magyar… Tovább olvasom