Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 11°C Még több cikk.

Homoszexuális fotók a székesfehérvári püspökről?

December 15-re halasztották a székesfehérvári püspök és társai által kezdeményezett rágalmazási pert, mert a magánvádlók bizonyítási indítványt terjesztettek be.
Három vádlott ellen nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétsége miatt indítottak pert, mert becsületsértő fényképeket és nyilatkozatokat jelentettek meg egy honlapon mások között Spányi Antal püspökről is. A lap úgy tudja, a fotók homoszexuális témájúak. A keddi tárgyaláson a három vádlottból csak kettő jelent meg. A bíróság informatikai szakértők bevonását rendelte el, akik a képek valódiságát ellenőrizhetik. A bíróság feladata, hogy megállapítsa, a honlap elkészítése során történt-e bűncselekmény.

Erkölcsi okokra hivatkozva elképzelhető, hogy a magánvádlók kérésére a decemberi tárgyalást zárttá nyilvánítják, ám erről csak később születik döntést.

Olvasóink írták

 • 16. achilleus 2009. október 08. 14:32
  „15. hozzászólás Szilágyi_Zsolt 2009.10.08. 09:02
  Jól összefoglaltad, tökéletes a sztereotípia leírása.”
 • 15. Szilágyi_Zsolt 2009. október 08. 09:02
  „Ja, a katolikus papok valahogy mindig kedvelt céltáblák szexuális és vagyoni szempontból. Mert hát mindegyik női szeretőt tart, hittanos és kórista (ugyan hány helyen van ma még templomi gyerekkórus, mikor jószerivel már a kötelező iskolai tanításra sem lehet rávenni a kölyköket???) fiúkat zaklat, felnőtt homoszexuális viszonyt folytat, de még gyermekpornóképeket is tárol a számítógépén. Emellett természetesen a bőre alatt is pénz van, amelyet a híveitől kunyerál össze, mind magának tart meg, és cserébe naphosszat csak lógatja a lábát. Igen, minden pap és püspök ilyen, ez vele jár a papi hivatással. A cigányok, homokosok stb. esetében nem szabad általánosítani, hiszen ők mindannyian önálló egyéniségek, és az egyiket nem szabad megítélni a másik disznóságai alapján. De a papság, az igen, az bizony mind egyforma.”
 • 14. zetor 2009. október 08. 08:34
  „"egyik pécsi hitközösség vezetője"

  Nyugodtan leírhattad volna, hogy zsidó hitközség vezetője!”
 • 13. jq 2009. október 08. 08:13
  „Szeretném látni a Délmagyarban azt a hírt is, hogy az egyik pécsi hitközösség vezetője ellopott egy pénztárcát a benzinkúton, majd az egészet letagadta, és csak akkor ismerte be, amikor megmutatták neki a róla készült felvételt.”
 • 12. keresztény 2009. október 08. 06:11
  „A "keresztények" nem szó nem CSAK papokat jelöl. Arról már nem is beszélve hogy a katolikus nőtlen papság csak nagyon kis töredéke a papságnak. A tisztességes keresztények nevében kértem ki az általánosítást, a bűn az bűn bárki követi is el, de általánosításra nem jogosít fel! A bűnöst kell büntetni, nem egy egész csoportot. Azt hittem a kollektív megbélyegzés már a multé (vagy mégsem?!).”
 • 11. nagypappa 2009. október 08. 05:43
  „Jaa, maradjunk a bizonyításnál.
  Egy Erdélyből Szegedre jött kispap panaszkodott, hogy egyik nagytiszteletű oktatója "megtalálta" és nyomul nála. A szerencsétlent addig molesztálta, hogy az majdnem bűncselekménybe keveredett. Mikor megtudtam, mire készül, lebeszéltem a cselekmény elkövetéséről, átment Pécsre befejezni a Teológiát. Azóta felszentelt pap Erdélyben.
  Sajnos tényleg rossz a papok híre.
  De a vagyon érdekében nem lehet megszüntetni a cölibátust.
  Szerintem az önmegtartóztatás, az ember ösztöneinek a kiölése.”
 • 10. flexsnake 2009. október 08. 05:42
  „Gyahúrokért nem kár :D”
 • 9. smalltown 2009. október 08. 01:22
  „ez a" nem zorog a haraszt" szemlelet mar sokszor vitte nagyon felre a dolgokat.
  Maradjunk inkabb a bizonyitasnal.....”
 • 8. rozator 2009. október 07. 21:49
  „Olvassátok el Malota László Szentségtelenek cimű könyvét! (egy kiugrott fiatal pap, tovább szolgáltat csak nem misézhet) Az USA-ban már több millió dollár kártérítést fizetett a katolikus egyház ezek miatt! Itt még tabu. Nem is normális dolog a cölibátus, mi lenne a világgal ha mindenki papnak állna? Darwin meg a kukába, mi?”
 • 7. Mathiasking 2009. október 07. 21:15
  „Én nem csodálkoznék a dolog megtörténtén. Nem zörög a haraszt ....”
 • 6. dodó 2009. október 07. 20:57
  „Nahát! Eddig azt hittem, a hittanosokkal és a kóristafiúkkal nem homo, csak ártatlan (pedofil)játék!”
 • 5. keresztény 2009. október 07. 20:14
  „flexsnake! "keresztények" - mindről név szerint el tudod képzelni? Kevés inkorrektebb dolgot tudok elképzelni mint az objektív tények nélküli általánosítást. Minden valóságalapot nélkülöző, sértő megjegyzések szerintem nem viccesek! (és mielőtt meggyanúsítanál - nem vagyok homoszexuális, és kereszténynek vallom magam)”
 • 4. comet 2009. október 07. 19:51
  „igen, egy címmel ítéletet is lehet mondani, sugallni, amit egyes baromagyúak mindjárt készpénznek is vesznek és telepofával híresztelnek. Azt ha nem igaz akkor sincs semmi, mert hát a mondat végén kérdőjel van nem pont,a degenerált kommentezők hozzászólásaiért meg nem tartozik felelősséggel az oldal.
  Ahol véget ér az etika, ott kezdődik a media. Már amelyik...”
 • 3. TrombiFrédi 2009. október 07. 19:39
  „Én is rólad " bármit" Flexi!:) Ilyenkor nem ragaszkodsz a bizonyítékokhoz, és a bizonyítási eljáráshoz, ill. az ártatlanság vélelméhez, vagy csak az felétek járja úgy szabadosan, ahogy szoktátok???”
 • 2. flexsnake 2009. október 07. 18:25
  „Oh hát megint a keresztények... :D én el tudom képzelni róluk :D”
 • 1. Rosmary53 2009. október 07. 16:23
  „Bárkit be lehet mocskolni, vagy tisztára mosni. Elég beszélni róla.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Móri bankrablás: Ki a gyilkos?

Elhangzottak Kaiser Ede perújítási eljárásában szerdán a perbeszédek, amelyekben az ügyész és a védő… Tovább olvasom