Délmagyar logó

2019. 03. 27. szerda - Hajnalka 3°C | 12°C Még több cikk.

Horogkeresztes zászlókat és fegyvereket találtak Szarvason

Szarvas - Horogkeresztes zászlókat, lőfegyvereket és robbanószereket találtak péntek hajnalban a Békés megyei Szarvason egy családi házban. A tulajdonosról egyelőre annyit tudni, hogy egy 60 éves, rokkantnyugdíjas férfi, aki nemrég költözött Szarvasra, Csongrád megyéből.
Fegyverarzenálra és két horogkeresztes zászlóra találtak a rendőrök pénteken hajnalban egy 60 éves szarvasi férfi házában. A kommandósok bejelentés alapján mentek ki a házhoz, ahol puskagránát kilövésére alkalmas gépkarabélyt, skorpió géppisztolyt, katonai pisztolyt, kézigránátot több száz lőszert és hangtompítót, valamint két horogkeresztes zászlót találtak a házban elrejtve.

A tulajdonosról egyelőre annyit tudni, hogy egy 60 éves, rokkantnyugdíjas férfi, aki nemrég költözött Szarvasra, Csongrád megyéből. Az akcióról pénteken délben Gyurosovits József, Békés megyei rendőrfőkapitány számolt be.

Fotó: Lehoczky Péter / Beol.hu
Fotó: Lehoczky Péter / Beol.hu

Gyurosovits József elmondta, hogy a hajnali házkutatáskor a 60 éves rokkantnyugdíjas házában, a szobákban és a padláson voltak elrejtve a fegyverek és a zászlók. A férfit őrizetbe vették, kihallgatása még tart, egyelőre annyit tudni, hogy korábban nem volt büntetve. Egyelőre vizsgálják, hogy volt-e kapcsolata bármilyen, akár politikai, akár bűnözői csoportokkal. A rendőrség a férfi elmeszakértői vizsgálatát is elrendelte.

Fotó: Lehoczky Péter / Beol.hu
Fotó: Lehoczky Péter / Beol.hu

Az elsődleges fegyverszakértői vélemény szerint minden megtalált fegyver működőképes, a lőszerek éles lőszerek. A kézigránátot egyelőre nem szállították el a házból, tűzszerészeket hívtak, ők döntik el hogy szállítják, vagy helyben semmisítik meg.

A házat jelenleg is kutatják, illetve vizsgálják hogy a férfinak voltak-e esetleg más ingatlanjai is.

Fotó: Lehoczky Péter / Beol.hu
Fotó: Lehoczky Péter / Beol.hu

A házban egyébként egy puskagránát kilövésére alkalmas AMP karabélyt, egy TT 7,65-ös pisztolyt, egy skorpió géppisztolyt, valamint fegyverenként száz lőszert és egy tojásgránátot is találtak. Ezeken kívül előkerült egy cirill feliratos hangtompító és a két horogkeresztes zászló.

Olvasóink írták

47 hozzászólás
 • 47. flexsnake 2008. október 13. 17:05
  „GYüjtőnél nincs mondjuk többszáz lőszer amihez csak egy-kettő fegyvere van.Nem gyüjt hangtompítót sem, hiszen az kifejezetten gyilkossághoz használatos.
  Amugy maga a horogkereszt nincs tiltva mivel az egy motivum, ami számos kulturában jelen van.Azt fordította meg a náci vezetés és azért egy vörös zászlón fehér körben eléggé el kell nézni mellette hogy azt mondjuk egy indiai templomi motívumnak nézzék.Csak a kifejezetten náci időket idéző arra fordított horogkereszt számíti tiltott önkényuralmi jelképnek.A vörös csillag meg elfér.Amugy is tele van vele a világ mert a csillag motivum elterjedt, a vörös szin szintén.”
 • 46. flexsnake 2008. október 13. 17:05
  „GYüjtőnél nincs mondjuk többszáz lőszer amihez csak egy-kettő fegyvere van.Nem gyüjt hangtompítót sem, hiszen az kifejezetten gyilkossághoz használatos.
  Amugy maga a horogkereszt nincs tiltva mivel az egy motivum, ami számos kulturában jelen van.Azt fordította meg a náci vezetés és azért egy vörös zászlón fehér körben eléggé el kell nézni mellette hogy azt mondjuk egy indiai templomi motívumnak nézzék.Csak a kifejezetten náci időket idéző arra fordított horogkereszt számíti tiltott önkényuralmi jelképnek.A vörös csillag meg elfér.Amugy is tele van vele a világ mert a csillag motivum elterjedt, a vörös szin szintén.”
 • 45. KLaci 2008. október 11. 19:37
  „Véleményem szerint ez egy szimpla gyűjtő. Szinte biztosra veszem, hogy semmiféle rossz hátsó szándéka nem volt ezzel a gyűjteménnyel. Tekintve, hogy a törvény tiltja ezek birtoklását, el kell kobozni és több szót nem érdemel.”
 • 44. DBLaci 2008. október 11. 18:56
  „42: pontosabban GYAKORLATILAG nem tiltott jelkép. Mert ugye törvény van rá, csak nincs betartva. Persze horogkeresztnél hajaj! Ez is mutatja, hogy ma is a szabadkőműves ősi jelkép tulajdonosai (mindegy hogy zsidóknak, kommunistáknak, stb. hívjuk) vannak uralmon. (nem nálunk, hanem gyakorlatilag világszerte szinte) De hát ez szép lassan változik, persze lehet itt ölni a Haidereket, a korszellemet nem lehet megállítani.”
 • 43. kakukktojás 2008. október 11. 11:13
  „A házkutatás előtt éppen egy héttel egy kedves szarvasi pedagógus az osztályát órán azzal próbálta csendre bírni, hogy : mit szólnátok ha felállítanám gépfegyveremet, és aki megszólal azt lelőném? Nem volt vicces akkor sem, de így ,egy hét múlva, olvasva a híreket még kevésbé az.”
 • 42. flexsnake 2008. október 11. 00:40
  „A vörös csillag nem tiltott önkényuralmi jelkép.A mai napig ott van sírokon, ott van emlékműveken.Ott is lesz.Ja meg mondjuk a cipúgyár tetején is ott virított :D Tovább mint hinnéd, ja de bent még lenin szobor is volt :D
  A vöröscsillag italok cimkéjét is dísziti, cigarettadobozt, ott van ruhanemün, cégemblémában is.Horogeresztnél ez elképzelhetetlen lenne.
  Amúgy ennek a szegény öregnek több éles lőfegyvere és többszáz lőszere volt engedély nélkül, ez a szegény öreg gránátokat és bombákat tartott otthon.Valószínüleg a hangtompító sem ajtókitámasztónak volt szánva...
  Ez a szegény öreg igencsak veszélyes eszközöket birtokolt.De sajnáljon valaki már engem is mert olyan nehéz az a 2kilo plutonium amit ép most gyömöszölök a rakétámba :((((

  A karlendítéssel a császárt üdvözölték eredetileg aztán a legióknál ez szokás lett.Ők is végigtarolták európát, mégsem tartjuk őket nagy mészárosoknak pedig magyarországon sok város neve ma is onan származik...
  Valahogy ők mindenkit képesek voltak írtani nem csak szelejktálva.
  Hitler meg politikailag nemkedvesektől kezdve mindenkit küldött a halálba ha az neki úgy tetszett, egyes népcsoportokat irigységből.De még a saját vezéreit is legyilkoltatta mikor erre volt kedve.Beteg egy ürge.
  Minden izmusnak áldozatai vannak.Kényes dolog ez, nem is szeretnék ha elharapózna a gyűlölet.Ki kell vonni a forgalombol az ilyen veszélyes öregeket is.Ha ez az üreg egy ovodát kezdi el löni vagy dobálja meg gránáttal mindjárt nem védenétek.”
 • 41. Jelkepek 2008. október 10. 21:27
  „Nos, a jelkepekröl:

  egy naci-üdvözlet (Hitler-Gruß) -ert, tehat kiegyenesitett
  jobbkar, itt Nemetörszagban lazan kapsz 30 nap fogdat!!

  (Pedig ez az üdvözles forma is a Romai Birodalombol jön!!).

  Ha egy rendörnek itt, jobb kezed felallitott közepsöujad mutatod, az kb. 200,-EUR-ba kerül!
  (un.:"Stinkefinger", magyarul kb. jelentese: ba....zd meg az anyad!).

  Ha egy rendörnek mondanam: "Bulle" ( "Ökör")= 50,-EUR büntetes!

  Tehat, vigyazzunk egy kicsit jelkepekkel,mutogatasokkal!!

  Sokan felre ertik a szolas-es szemelyi szabadsagot!!!”
 • 40. Radikal 2008. október 10. 21:26
  „Egyetértek a 39. hzászóláshoz!Szegény öreget támadják le ezek a droid idióták!Szégyelje magát minden rendőr aki rend és az igazság és erkölcs ellen vét!”
 • 39. josephportaa 2008. október 10. 21:05
  „mit vergödnek ezen?én is gyüjtök minden 2 vh-s ereklyét,és...?ez eg ybaromság!kommandózák le a cigányokat igy!nálunk a cigánytelepen mindenféle fegyver és drog elökerülne!HALÓ
  öket miért nem kommandózzák le???még ha be is jelentik ezt?
  MINDENKI HÜLYE:D”
 • 38. Hőbörödött 2008. október 10. 20:50
  „Ereklye? A Szent Jobb az ereklye. Ez nem. A dolgok logikájából kiindulva náci csak német (árja), vagy vele rokon germán ember lehet. A többi csak talpnyalónak, meg rabszolgának jó. Szóval ha a tata nem német, hanem magyar embör, akkor nyilvánvalóan agylágyulásban szenved.”
 • 37. vcc 2008. október 10. 20:42
  „Ez a 60 éves ember hite szerint gyüjtötte ezen erekjéket ! , miért kell elme szakértőnek megvizsgálni ? , neki ez tetszik ebbe hisz!!!!
  Azért mert komcsi elvtársak lecserélték a sarló kalapács v csillagot szegfűre, azért még elmeszakértő sem kell , hogy köpönyegforgató idióták ! Nézd meg Ferikét "GY Ferenc".”
 • 36. macilaci 2008. október 10. 20:40
  „35. hozzászólás eqincu ocha 2008.10.10. 20:16
  """És azt Nap jelképnek hívták, hívják"""
  Ezeknél meg a sötétség jelképe....azért van fordítva...Önkifejezés....”
 • 35. eqincu ocha 2008. október 10. 20:16
  „ozikS és ferike1971!

  Egy hasonló jelkép valóban létezett már az ősi motívumok közt és a nagy római birodalomban, csak az abban különbözött a náci horogkereszttől, hogy a plusz jelen lévő kis vonalkák a másik irányba indulnak ki! Nem balról jobbra, hanem jobbról balra.(Remélem érthető volt valamennyire?!)
  És azt Nap jelképnek hívták, hívják.”
 • 34. Földmerö 2008. október 10. 19:15
  „1972-ben födmerökent dolgoztam Szegeden.
  Fel kellett terkepeznünk egy csongradmegyei kisvarost Szegedtöl eszakra.

  Jött hozzam 2 "geodeta" nyugdijas bacsi, egy nyaron at dolgozni, ugye a nyugdij melle egy kicsit keresni!

  Nos!
  Nagyszerü volt!!!!

  "A"-bacsi: megrögzött kommunista volt!
  "B"-bacsi: egy volt horthysta szazados!

  Megis: mindkettötöl sokat tanultam!
  (Isten nyugosztalja öket!).”
 • 33. joshibarat 2008. október 10. 19:14
  „Hát szerintem is elgondolkodtató a zászló, a fegyverekről nem is beszélve! Pont napjainkban, mikor már a villamoson megkéselnek szamurájkarddal, vagy gránátot robbantanak fényes nappal...Nem lehet ezekkel az elemekkel szemben elég szigorúan eljárni...És még ha otthon is tartotta őket hobbiból...mi lehetett a papának a foglalkozása vajon, nyugdíjas töritanár, vagy eladó egy boltban? Nem szívesen lennék ott vevő...És vajon eszébe jutott e valaha, hogy élőben is katonásdit játszon? :)”
 • 32. steven5219 2008. október 10. 19:06
  „nem a jelkép a lényeg hanem ami mögöte van!!”
 • 31. radikalis 2008. október 10. 18:29
  „16 éve ezzel az ócska műsorrál próbálkoznak a libsik:
  http://www.youtube.com/watch?v=Du1tehVrdos
  http://www.youtube.com/watch?v=Z1t7OqPBMqc
  És sajnos sokaknál akkor is bejött.”
 • 30. ferike1971 2008. október 10. 18:13
  „Én úgy tudom már a Rómaiak is használták jelképként de nem ez a lényeg hanem az,hogy a Szüleinknek,Nagyszüleinknek ezek látványa borzasztó emlék lehet és emlékeket idézhet,legyen az náci kereszt,komcsi csillag!Ezeket be kell gyűjteni ugyan úgy mit elmebeteg tulajdonosait!”
 • 29. ozikS 2008. október 10. 17:56
  „A horogkereszt is egy ősi motívum volt,nem a nácik találták ki.Nagyon sok helyen megtalálható ma is épületeken pl Dél-Amerikában.
  http://www.flickr.com/photos/colorblindpicaso/2508120451/
  http://www.flickr.com/photos/batigolix/74054146/
  http://www.flickr.com/photos/anonymistake/480614853/”
 • 28. xxy 2008. október 10. 17:49
  „Hogyne lenne a vöröscsillag tiltott?!? Eredj már ki fiam vele a mars térre, azt majd meglátod!”
47 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lator László az első irodalmi Rotary-díjazott

Az egyetlen lehetőség című, az Európa Kiadó gondozásában megjelent verseskötetéért Lator László… Tovább olvasom