Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Horvát Utazási Iroda: ketten jelentkeztek a konzulátuson

A budapesti Horvát Utazási Iroda utasai közül ketten jelentkeztek a Splitben működő ideiglenes konzuli ügynökségnél, és már mindketten hazajöttek. Arról egyelőre nincs információ, hogy hányan lehetnek még kint a cég ügyfelei közül Horvátországban.
Több magyar család maradt szállás és ellátás nélkül Horvátországban, mert a nyaralásukat szervező, budapesti székhelyű Horvát Utazási Iroda nem fizette ki a költségeiket, holott előre beszedték tőlük a pénzt. Az iroda teljesen elérhetetlen. A Horvát Utazási Iroda utasai közül ketten jelentkeztek pénteken a Splitben működő ideiglenes konzuli ügynökségnél. Egyikük már öt napja pihent egy környékbeli üdülőhelyen, amikor a szálloda közölte vele, hogy megszakadt a kapcsolat az irodával, ezért neki kell kifizetnie a szállásköltséget. Ezt az illető meg is tette, majd hazaindult. A másik utast pedig az várta a hotelben Korčula szigetén, hogy az utazási irodától kapott vouchert nem tudják érvényesnek tekinteni, ezért neki is fizetnie kellett volna. Azóta ő is visszament Magyarországra - tudta meg a Független Hírügynökség Vujicsics Marietta ideiglenes konzultól.

Vujicsics Marietta nem tudja, hogy a Horvát Utazási Irodának hány ügyfele járhatott hasonlóan. Az ideiglenes konzuli ügynökség ebben az évben is június 15 és szeptember 15 között, a turistaszezon ideje alatt működik a horvát tengerparton, Splitben. A fealadata, hogy védje a magyar turisták érdekeit. A konzulnak van székhelye, de valójában kocsival, mobiltelefonnal járja a tengerpartot és a környéket. Az elmúlt két évben szinte minden napra jutott valami komoly ügy, rosszullét, baleset, betegség, rablás, iratok elvesztése, netán haláleset. Az ideiglenes konzul ilyen esetekben azonnal segítség nyújt, ha például kórházban vagy rendőrségen kell tolmácsolni. Vujicsics Marietta hozzátette: amióta a horvátok egy hónapja szigorították a közúti közlekedés biztonsáságól szóló törvényt, valamelyest kevesebb ügye van, mert érezhetően csökkent a balesetek száma. Az ideiglenes konzult a 00 385 99 558 5555-ös mobiltelefon számon lehet elérni szeptember közepéig.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szerelmes őzek okoznak veszélyt az utakon

Országszerte megkezdődött az őzek násza. Ilyenkor a vadak elvesztik a veszélyérzetüket, és a… Tovább olvasom