Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Horváth Ágnes kedden egyeztet a szakmai szervezetekkel

Az egészségügyi miniszter kedden egyeztet a szakmai szervezetek és az egészségügyi kamarák képviselőivel arról, hogyan lehetne enyhíteni a vizitdíj és a kórházi napidíj eltörlése miatt keletkező károkat.
Horváth Ágnes konkrét javaslatokat vár. A miniszter még múlt héten azt mondta: a tárca nyitott minden olyan indítványra, amelyben pontosan meghatározzák, hogy a társadalombiztosítás keretein belül honnan csoportosítsanak át pénzt a háziorvosok, kórházak, szakrendelők kieső bevételeinek pótlására.

A megbeszélésre több mint 10 szervezet képviselője kapott meghívást, többek között a Magyar Orvosi Kamara elnöke. Éger István januárban még azt mondta, hogy a vizitdíj és a kórházi napidíj nem hozott jelentős bevételt, így támogatta eltörlésüket. A március 9-i népszavazás után viszont már arról beszélt, hogy a háziorvosok jelentős része csődbe megy a kieső vizitdíjak miatt. Duplájára kell ezért emelni a praxisok finanszírozását - tette hozzá. Az egészségügyi miniszter szerint a keddi egyeztetés akkor lesz komolynak nevezhető, ha a meghívott szakmai szervezetek képviselő nemcsak azt mondják majd, hogy több pénz kell, hanem azt is megjelölik, honnan teremtsék azt elő.

Az Országgyűlés hétfő este fogadta el a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj megszüntetéséről szóló törvényjavaslatot - 199 igen, 1 nem szavazattal, és 149 tartózkodás mellett. Április elsejétől nem kell vizitdíjat és kórházi napidíjat fizetni, szeptembertől pedig be sem vezetik a tandíjat. A kormány javaslatát az MSZP és az SZDSZ képviselői támogatták, az ellenzék tartózkodott. 159 igen és 188 nem szavazattal, két tartózkodás mellett leszavazta viszont az Országgyűlés a Fidesz javaslatát, amely szerint idén költségvetési átcsoportosítással, jövőre pedig a játékadóból származó bevételből lehetett volna pótolni a három díj eltörlése miatt kieső bevételeket.

A Népszava szerint Horváth Ágnes a miniszterelnökkel is tárgyal kedden a népszavazás utáni feladatokról. Hiller István oktatási és kulturális miniszter ugyancsak egyeztet ennek kapcsán kedden Gyurcsány Ferenccel.

Olvasóink írták

 • 5. Bingo 2008. március 18. 21:27
  „Horváth Ágnes nem a miniszteri bársonyszékbe való. Amikor elődjének Molnárnak mennie kellett megmondta Kóka elvtárs, hogy olyan ember kell erre a székre, aki végig kiáll az SZDSZ politikája mellett. Ágika sem emberileg, sem szakmailag nem alkalmas a miniszterségre. A "reform" áldozataiért remélem börtönben végzi!”
 • 4. CICUKA 2008. március 18. 17:37
  „HORDÁGY ÁGNESNEK A MUNKANÉLKÜLI HIVATALBAN KELLENE EGYEZTETNI AZ IDŐPONTOKAT NEM FASZSÁGOKKAL FOGLALKOZNI!”
 • 3. pan.cser 2008. március 18. 15:29
  „Horváth Ágnes alkalmatlan. Húzzon el! Hazugság minden szava, csak a megyében tízezerek cáfolják meg. Mióta a vizitdíj bejött az orvosokhoz a gyógyszert szedőknek minden hónapban be kell menni. Hogyan jön akkor ki, hogy kevesebbet járunk orvoshoz. Én magam 4x annyit vagyok kénytelen elmenni akaratomon kívül. Ez meg diivcsekszik a Tóthnéval egyetemben. A papucsomat már a tv-hez vágtam miattuk A képünkbe hazudnak ezt minden gyógyszert szedni kénytelen tudja. Éger egy úriember, Ágnes asszony egy tapasztalatln gyakorlatlan diplomás, nem orvos, doktor méginkább nem, csak diplomás. Győztünk, győzött a nép a nyakunkra ültek fölött. Még mindig sok az a 17% aki velük tart, ebből legalább 15% -a félrevezetett. Marad 2%. Ennyien vannak csupán.”
 • 2. matriné 2008. március 18. 10:40
  „Szerintem a bünüldöző hatóságoknak illene tárgyelni a fenti személyekkel az elhelyezésüket illetően egy-egy kóterban.Persze szines tv nélkül.”
 • 1. egészséges ember 2008. március 18. 09:39
  „A Magyar Orvosi Kamara elnökének, Éger Istvánnak a március 9-i népszavazás után még volt egy igen megdöbbentő mondata:
  "A népszavazás legnagyobb eredménye, hogy ilyen sokan nyilvánítottak véleményt. Elértük célunkat. A konkrét végeredmény számomra sem volt kétséges, biztos voltam az igenek győzelmében. A vizitdíj és a kórházi napidíj eltörléséből adódó bevételkiesést a kormánynak pótolnia kell, nincs más lehetősége. " -Kisalföld 2008.03.10 számában - Igen, ott tart be ahol tud, kérdés csak az, hogy ez kinek jó, a betegnek, az orvosnak, az országnak, vagy a MOK elnökének.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eltörölték a vizitdíjat, a kórházi napidíjat és a tandíjat

Kétnapos ülést tart az Országgyűlés, a tervek szerint hétfőn szavaznak a képviselők a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj eltörlésével kapcsolatos törvényjavaslatokról. Tovább olvasom