Délmagyar logó

2019. 04. 19. péntek - Emma Még több cikk.

Horváth Ágnes: Szükség van a vizitdíjra

A vizitdíjra és a kórházi napidíjra a betegek, a kórházak és a háziorvosok érdekében is szükség van. Ezt Horváth Ágnes egészségügyi miniszter mondta szekszárdi sajtótájékoztatóján kedden.
A tárcavezető szerint ezért kell három "nem"-el szavazni a március 9-i népszavazáson. Horváth Ágnes cáfolta, hogy a vizitdíjat felemelnék ezer forintra. Szerinte 2010-ig biztosan háromszáz forint lesz ennek összege.

A vizitdíj és a kórházi napidíj a betegekért van, így garantálható, hogy a lehető legjobb egészségügyi ellátást kapja a páciens - mondta a miniszter. Horváth Ágnes szerint egy háziorvosnak 20-25 százalékos többletbevételt jelent a vizitdíj, ami nála is marad, így jut pénz a fejlesztésekre is.

Ugyanígy a kórházi napidíj is az egészségügyi intézményeknél marad. Ezért, aki szerint a vizitdíjat, és a kórházi napidíjat el kell törölni, azt akarja, hogy a háziorvosok kevesebb pénzt kapjanak, a kórházakban pedig megmaradjon a hálapénz - mondta az egészségügyi miniszter.

Olvasóink írták

 • 15. Don Kartács 2008. március 06. 13:16
  „Édesmindegy melyik oldalról van szó, mindegyiknek, mint a szenteknek maguk felé hajlik a kezük. Bár szerintem, ha az ellenzék tett volna ezirányú lépéseket nem lenne ekkora visszahang.

  Mindenki máshogy látja a dolgokat. Van aki valóban úgy, hogy a politika befolyásolja, de van aki saját tapasztalatából úgy látja a dolgokat, hogy az párhuzamokat von egyik-másik politikai elit szóköpéseivel. El kell fogadni az ellenzéknek, hogy nem ők a végső megoldás, ír a rosszra, ahogy a kormánynak is el kell fogadni, hogy ők sem gyógyírok.”
 • 14. Cseter János 2008. március 05. 08:21
  „Szerintem felesleges a fekáliát bekölnizni, vagy azt ékesszóllásokkal illetni az, akkor is bűzleni fog. Ha valaki közel kerül hozzá érezni fogja. A tolvaj pedig, akkor is tolvaj, ha fehér a gallérja és nem visel álarcot! Persze a bűnüldözés csak, akkor ismeri a zsbesek munkályát, ha azok közvetlen benyúlással és nem rendeletekkel húzzák ki a védtelen emberek zsebéből a pénzüket! Ma még oly korban nélünk ahol
  a bünüldözésnek olyan emberek dirigálnak, akik törvényerejü rendeletet is alkothatnak az állampolgárok kizsebelésére!”
 • 13. Geriszan 2008. március 04. 21:30
  „Ezútóbbi hozzászólásoddal sajnos egyet kell hogy értsek. (a többieknek tanulságul: szitkozódás mentes, objektív, lényegretörő kormányfikázás, valahogy így tudom elképzelni a normális vitát, uszítás nélkül)

  Grat waterbear, igazad van.”
 • 12. waterbear. 2008. március 04. 21:03
  „Geriszan... én személy szerint eddig saccra 7-10 millió között fizettem be Tb járulékot amióta dolgozom. Hála istennek, a szemüvegemen kívül csak egy becsípődéssel terhelten meg az államkasszát... Nagy valószínűséggel a jövőben sem érint a dolog majd, de akkor is felháborít a vizitdíj, mert olyanért kellene fizetnem, amiért már egyszer, nem is keveset fizettem. A pincérre is rászólok, ha a dátumot is hozzáadja a számlához...
  Még eddig egyetlen párt sem tette közzé, vajon éves szinten mennyi folyik be a Tb-ből és mire megy el ez az összeg. Óriási pénzekről van szó, és a pórnép erről nem tudhat semmit, és sajna ez nem pártfüggő. Nonszensz az, hogy az OEP dönti el, mit finanszíroz és mit nem a mi pénzünkből. Egymást érik a gyűjtések ártatlan kisgyermekek miatt, akik így kapnak lehetőséget csak az ÉLETHEZ! Nem a vizitdíj a megoldás, az orvosokat kellene megfizetni... rendesen, hogy ne legyen érdekelve a hálapénzben és a külföldi munkavállalásban. A vizitdíj csak a népnyúzás csúcsa, most jutnak el odáig az emberek, hogy már elég, ha a szavazással is, de tegyünk valamit, hogy a prés ne szoruljon tovább. Eu szintű, azt meghaladó számos adónem, benzin és energiaár, harmad-fele annyi fizetés mellett mint az EU-ban, hát nem kell csodálkozni semmin sem. Kormánypárt-ellenzék, ebben mindkettő ludas, és egymás ellen kihasználják a polgárok feléjük húzó rétegét. Sajna ma Magyarországon nincs olyan párt ami szerintem képes lenne felelősségteljesen kormányozni, és azt hiszem 2010-ben sem lesz.
  Nem egymásnak kell ugranunk szegfűvel - naranccsal a gomblyukakban, abból semmi sem lesz... mindkettőre rá kellene taposni és elküldeni őket egy ciklusnyi időre minimálbérrel mondjuk Tiszaroffra, ha vissza tudnak jönni onnan élve, egészségesen, hát megszerezték a jogot hogy politikusoknak hívják őket, de addig csak cirkuszi akrobaták...igen csak jól fizetett cirkuszi akrobaták. Direkt nem bohócot írtam, mert azok szórakoztatnak, mosolyt csalnak ez emberek arcára, és sértő lenne hozzájuk hasonlítani a politikusokat.”
 • 11. vbhfgjhfg 2008. március 04. 20:54
  „szeretem magam és a kutyámat.”
 • 10. baci 2008. március 04. 20:42
  „Elmentem az ügyeletre mert nagyon szarul voltam /nem kicsit nagyon/.Erre azt mondják itt 1000ft-ot kell fizetni.Na ettől már a vérnyomásom is kritikussá vált, de a hab a tortán az ,hogy a gyógyszertárban is fizetnem kell 300ft-ot dobozdíjra.Mikor pár nap mulva mentem a körzeti orvoshoz újból na kitaláljátok? 300FT.Jobbnak láttam meggyógyulni mert ezek még a bőrt is lehúzták volna róllam.Ezt a sok pénzt inkább gyümölcsre költöm legközelebb.Amit Ágiék lenyulnak az pont annyi amennyi a vizitdíj.”
 • 9. Geriszan 2008. március 04. 20:36
  „Kedves János!
  Magának, és néhány hasonszőrű kommentelőnek csak ez az egyetlen verőlapja, vagy tudnak újat is felmutatni. Az eddigi hozzászólásait nézve nem. Bárki, aki ellenzéki véleménnyel ellentétesen, vagy csak MÁSHOGYAN látja a dolgokat, arra egyből rá kell húzni a vörös lepedőt (a benne repkedő madarak hasonlat igazán vicces volt, még mindig nevetek).
  El kell hogy szomorítsam: téved. Nem vagyok egyik pártnak sem elkötelezett híve, bár ezzel hazudtam, mert a Zöldek felé húz a szívem. Higyje el, hogy nagyon sokan vannak olyanok, akik szintén nem pártkatonák, vagy párthoz közeli személyek, és Önökkel ellentétesen látnak bizonyos dolgokat. Ez elég gyenge önámítás, és sértő is egyben, hogy egyből megy a skatulyázás.

  Nem lehet hogy Ön előtt van az a bizonyos köd, csak más színben?”
 • 8. Cseter János 2008. március 04. 20:26
  „Kedves "Geriszan" ! Nem is csodálkozom azon, hogy nincs megelégedve az ellátásával! Hisz nem is lát és nem is hall! Igaz ött ül a szeme előtt a vörös köd és a benne repkedő madarak, ami eltereli a figyelmét a valóságról. Lehet, hogy Önt az egészségügyi ellátás helyett a mosodába irányították. Viszont ott jó munkát végeztek az bioztos! A saját pénzével viszont, azt csinál amit akar!”
 • 7. Geriszan 2008. március 04. 20:15
  „Én is sok éve fizetem a TB-t, de be kll, hogy valljam, nem voltam megelégedve az egészségügyi ellátással. Én úgy vagyok vele, hogy inkább fizetem a vizitdíjat, csak erősödjön az a korház, vagy háziorvosi rendelő. Azt pedig nem vitatják, hogy a háziorvosok többet költhetnek fejlesztésre, színvonalnövelésre, stb.

  Nem a 300 Ft-on van a hangsúly. Fél doboz cigaretta ára. A hangsúly azon van, hogy a kampány előtt elhallgatták a dolgot, pedig mindkét oldal tudta hogy meg kell lépni ezt. Ha a Fidesz került volna hatalomra is bevezetésre kerül, csak akkor az előző kormányra fogták volna.

  Ha hamis illúziókba kergetjük magunkat azzal, hogy a TB-rendszerből hosszú távú, minőségi egészségügyünk lenne, akkor saját magunkat csapjuk be. Ezt mindenki tudja, még akkor is ha nem mondja hangosan.”
 • 6. likvid 2008. március 04. 18:23
  „Sok évtizede fizetem a TB. Most meg fizessek vizitdíjat azért, mert a honatyáink nem tudnak gazdálkodni a pénzzel. Kifolyik a kezükközűl. Az Ő hülyeségükért nekünk kell duplán fizetni. Majd ha a fizetésük nekik is csak minimál bér lenne, meggondolnák az ilyen, és ehhez hasonló lépéseket.Hány bőrt akarnak még lehúzni rólunk?Lassan már nem lesz mit.”
 • 5. Tiva 2008. március 04. 18:02
  „Valamikor nem volt vizitdij de a falusi orvosok 24 órában elérhetők voltak.Most plusszot fizetünk de mire az ügyelet kiér ha komoly a baj odaveszünk.Szivbeteg ember vagyok nemrégen egy hála isten kissebb rosszullétemnél feleségem ügyeletes orvost hivott nagyon udvariasan elmondta telefont felvevő hölgy,hogy mi ijenkor a teendő.Szivesen látom egy hétvégére a miniszter asszonyt egy ilyen rosszullétre lehet hogy változna a véleménye az egészségügyről.”
 • 4. waterber. 2008. március 04. 17:45
  „"A vizitdíj és a kórházi napidíj a betegekért van..."

  Nem mondja..., pontosabban mi fizetjük, ahogy a nyugdíjjárulékot is.. és arról miért nem állítja, hogy miértünk van? Vagy atb-ről éppenséggel, arról most kutyául hallgatnak, mintha nem is lenne...”
 • 3. radenkó 2008. március 04. 15:38
  „Szükség van vizit díjra mondja a miniszter asszony akkor nyúljon a zsebbe és fizessen. A vizit díj bevezetése semmi új elemet nem tartalmaz a gyógyító munkába . Sőt állíthatom jobban nem gyógyít tőle az orvos és rendelőjében sem tapasztalok új eszközöket.
  századbeli vérnyomás mérővel, gumi pelenkás ágy, és még sorolhatnám hosszasan mivel dolgozik. De ami a lényeg új eszközök nem segítenek jobban a gyógyuláshoz. Ami hozzá segíti a beteget az az orvos tisztességes, becsületes , gyógyítani akaró tudása és ez mindennél fontosabb még a vizit díj fizetésnél is.”
 • 2. Cseter János 2008. március 04. 15:26
  „Ha a tolvajokat nem üldözi a hatóság, akkor tovább lopnak. Teljesen midegy, hogy milyen fedőnév alatt! Bűnözés a megélhetési és a hatalmi kéj égisz alatt történtek egyaránt. Hisz egyik sem ád több és jobb szolgáltatást, a páciensnek főleg ,ha nem is kér jobbat az eddiginél. Tehát semmit sem adnak az elvett pénz ellenértékeként!
  Eze csupán törvényesített fosztogatás egyik esete!”
 • 1. iram 2008. március 04. 14:40
  „Ha valakinek levagják a lábát, annak természetesen szüksége van mankóra!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszállás alatt a Kulti - Költözés vagy kilakoltatás?

Sajátos fordulatot vett a fővárosi Kultiplex körül hosszú ideje zajló huzavona. A múlt hét… Tovább olvasom