Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 3°C Még több cikk.

Horvátország


Horvátország

Beutazás

Az idegenrendészeti törvény előírásai szerint a külföldinek horvátországi beutazását követően 24 órán belül be kell jelentkeznie. Szervezett utazás résztvevőit vagy kereskedelmi vendéglátóhelyen éjszakázókat a szállásadó köteles bejelenteni a rendőrségen. A vadkempingezők és az út szélén, a kempingezésre nem kijelölt helyen parkoló autóban, kempingkocsiban éjszakázó turisták a bejelentkezés elmulasztásával szabálysértést követnek el. Az idegenforgalmi felügyelőség a turisztikailag frekventált területeken rendszeres ellenőrzést végez A bejelentés egy-két napos elmulasztása esetén a szabálysértési bíróság pénzbüntetést róhat ki (minimum 500 kuna + 120 kuna eljárási díj), hosszabb idejű mulasztás esetén pedig beutazási tilalmat is elrendelhet a külföldi utas ellen.


Fotógaléria

Ünnepek, rendezvények

Zágráb tavasszal és ősszel a jazz szerelmeseinek Mekkája. A márciusi "Jazz Láz" és az októberi Nemzetközi Jazz Napok kötelező programot jelentenek a vájtfülűeknek. Rengeteg könnyűzenei fesztivál kerül a nyári hónapokban megrendezésre Zágrábban és a tengerparti városokban. Zágráb ad otthont a Nemzetközi Folklór Fesztiválnak és a Színház Fesztiválnak is.

Anyagiak

A horvátországi árak a magyarországiaknál valamivel magasabbak, de alatta maradnak a híres európai helyek árainak. A szállás, a múzeumbelépők nem drágák, a benzin kifejezetten olcsó, a szervezett túrák, az ételek, italok árai viszont meglehetősen borsosak. A pénzváltás sehol nem okoz problémát, nemcsak a bankok, hanem a szállodák is beváltják valutánkat. Egyre szaporodnak a hitelkártya-elfogadóhelyek, de a biztonság kedvéért mindig tartsunk magunknál némi készpénzt. A borravalót megköszönik, de nem várják el, ha nagyon elégedettek voltunk, egyszerűen kerekítsük fel a számla végösszegét.

Közlekedés

Zágrábból a nagyobb városokba naponta közlekednek repülőgépek. Olcsón, gyorsan és kényelmesen juthatunk el buszokkal is a fürdőhelyekre, míg a tengerparti városokat kompok és utasszállító hajók kötik össze. Autót csak a nagyobb városokban lehet bérelni.

Sportolási lehetőségek

A romantikus szigetekkel teleszórt Adria a vitorlázók paradicsoma. Az állandóan fújó szél, a kikötésre alkalmas öblök és a csatornák még a legjobbhoz szokott "tenger medvéket" is ámulatba ejtik. A tengeri kajak, és a kristálytiszta vízben való búvárkodás szintén nem mindennapi élménnyel kecsegtet.

Magyarország helyi képviselete:

Zágráb, Krlezin Gvozd 11/A, 10000 Zagreb
Tel: 385-1-483-4990, 385-1-483-4991 Fax: 385-1-483-4998

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Enesei lány a villányi borkirálynő

Enesei lány lett a villányi borkirálynő. Kovács Enikő szépsége mellett hozzáértésével fogta meg a… Tovább olvasom