Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

Hullámtörők

Ben Randall, a legendás vízimentő egy szerencsétlen bevetés során elveszíti egész csapatát, ezért bedugják egy elit szakiskolába, hogy ott az ország legjobb parti vízimentőit oktassa az életmentés fortélyaira. Nem jön neki rosszul az idegtépő feladat, hiszen így elterelheti figyelmét a gyötrő emlékektől. Beleveti tehát magát a tanításba, de szabadelvű oktatási módszereivel rövid időn belül felborítja a program gondosan kidolgozott tantervét.
rendező: Andrew Davis

forgatókönyvíró: Ron L. Brinkerhoff
operatőr: Stephen St. John
zene: Trevor Rabin
producer: Beau Flynn, Tripp Vinson

szereplő(k):
Kevin Costner (Ben Randall)
Ashton Kutcher (Jake Fischer)
Sela Ward (Helen Randall)
Melissa Sagemiller (Emily Thomas)
Clancy Brown (William Hadley kapitány)
Omari Hardwick (Carl Billings)A film sztorija

Ben Randall, a legendás vízimentő egy szerencsétlen bevetés során elveszíti egész csapatát, ezért bedugják egy elit szakiskolába, hogy ott az ország legjobb parti vízimentőit oktassa az életmentés fortélyaira. Nem jön neki rosszul az idegtépő feladat, hiszen így elterelheti figyelmét a gyötrő emlékektől. Beleveti tehát magát a tanításba, de szabadelvű oktatási módszereivel rövid időn belül felborítja a program gondosan kidolgozott tantervét. A csoport egyik tagja a fiatal úszóbajnok, Jake Fischer, akinek eltökélt szándéka, hogy ő legyen a legjobb a vízimentők között.

Fischer nem könnyű eset, de Randallnek kitartó munkával sikerül elérnie, hogy a fiú valóban elhivatottá váljon. Az iskola elvégzése után Jake Randallel tart Alaszkába, ahol a Bering-tenger veszélyeivel kell megküzdeniük. Itt végre Jake is megérti, mit is jelent Randall legfőbb mottója: "Az a lényeg, hogy mások életben maradjanak!". www.port.hu

Kritikák

Port.hu - Vörös Adél

"A forgatókönyv a klasszikus mester-tanítvány-tipológia dramaturgiájára épül és bár teljesen működőképes - semmit nem ad ahhoz az alaptörténethez, melynek számtalan variációján nemzedékek nőttek fel. A színészek a maximumot adják és nekem külön érdekes volt Costner figurája, mint a - lelkileg is - meggémberedett, fáradt férfi, aki hivatását és családját háta mögött hagyva képtelen új célt találni és új értelmet adni. Kutcher korrektül hozza a tőle megszokott alapvetően jógyerek
deviánst. A filmben természetesen "megtalálható" az elvárható szerelmi szál is, melyet Sela Ward és néhány, ifjú hősünkkel közös intim jelenete képvisel..."
A teljes cikk

mozinet.hu - Vízer Balázs

"Kiképzős-kaszárnyás kategóriában a katasztrofális magyar című, de mégiscsak klasszikus Garni-zóna, mentőbúvárkodásból pedig a Cuba Gooding Jr.-féle Férfibecsület mond el ezerszer többet ennél, és csak apró mentség, hogy A jövő hírnöke vagy a Waterworld még a Hullámtörőknél is rosszabb volt."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

„ Önkormányzati párttá vált a Fidesz”

Folytatás az 1. oldalról. Tovább olvasom