Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | -1°C Még több cikk.

Hungaristák a katolikus kultúrházban

Az Újpesti Katolikus Kultúrházban szervez klubot a náci ideológia egyik magyarországi letéteményese, a Pax Hungarica Mozgalom.
A bírósági bejegyzés nélkül működő mozgalom nyolc előadásból álló sorozatot szervez - egyebek mellett a nürnbergi és a Szálasi-perről. Az Újpesti Katolikus Kultúrház a közelmúltban már bekerült a hírekbe.

Eredetileg úgy volt, hogy itt is levetítik a Jud Süss című propagandafilmet, de aztán a vetítés elmaradt. Telefonon elérték a katolikus kultúrház - jelenleg külföldön tartozkodó - plébánosát, aki csak annyit mondott, hogy amint hazaér, utánanéz a történteknek.

Olvasóink írták

32 hozzászólás
12
 • 32. vig 2008. december 11. 09:44
  „Ne általánosítsunk már, hanem nézzünk utána a dolgoknak: http://www.egekkiralyneja.hu/index_elemei/page0004.htm

  Nem minden úgy vna, ahogy felületes olvasatra látszik. Éljen az újságírás!”
 • 31. Baba_ 2008. augusztus 04. 14:10
  „kommentár nélkül:
  http://www.letsrollforums.com/Blog/NaziPriestsSaluteHitler.jpg”
 • 30. latorca 2008. augusztus 03. 09:35
  „Ful. Gondolatmenetét úgy hívják összesküvéselmélet. Felhívom figyelmét a feltételezett fontosabbakra, tehát olyan mindent behálózó szervezetekre, amelyek világuralomra törnek: nemzetközi nagytőke - Billenberg csoport, zsidók- Izrael, KGB, katolikus egyház, Scientológia, stb, stb. ha csak ennyien lennének, már akkor is kérdéses az "egyeduralom" megszerzése. Nem elég a daVinci kódot olvasni, hajrá Opus Dei!”
 • 29. Ful 2008. augusztus 03. 08:46
  „Nézd végig az európai történelmet! Az egyház vagy behódolt a politikának vagy átvette az irányítást felette.
  A legtöbb megyert Szent István ölette meg, a kereszténység nevében.
  A Vatikán emberei mindenütt ott vannak, övék a legnagyobb hírszerző-hálózat, mely az egyes országok állampolgárainak nagy részét képesek elérni és befolyásolni.
  Fidesz, Mszp vagy egyház; mind ugyanaz fizess és fogadj szót!!!”
 • 28. Mike3 2008. augusztus 03. 08:35
  „magyarországon náciveszély van.
  elővehetnék megint egy kicsit a madárinfluenza hisztit!”
 • 27. Magyar egyház = volt III/III spiclik és neonácik 2008. augusztus 03. 07:11
  „.”
 • 26. Lajos1 2008. augusztus 02. 22:53
  „Valamint a spanyol inkvizíciónak jelentős nemzeti színezete volt ha jól tudom, nem beszélve az Egyház behódolásáról az uralkodónak. Nagyvonalúság azt mondani, hogy azt az Egyház intézte. Zweistein! Hódmezőn épp most avatták fel II. János Pál emléktábláját a helyi zsinagógában! Tisztahisztinek fogalma sincs arról mit beszél. Mi is a szekta például.”
 • 25. Rozsdás 2008. augusztus 02. 22:46
  „Mindenki egyformán, születik és hal meg!!! Akár,zsidó,keresztény,cigány,muzulmán,vagy bárki más!!
  Mind értékeket hordoz csak az összhang megtalálása a kulcs!!!!!”
 • 24. Cc 2008. augusztus 02. 20:41
  „Ennyi hülyét egy rakáson és mind szakképzett egyháztörténész”
 • 23. zweistein 2008. augusztus 02. 20:09
  „tisztahiszti 2008.08.02 19:25
  Hiszti! Sem a II., sem az I. világháború nem volt vallási jellegű. Sőt időben visszanézve a napóleoni háborúk sem. Márpedig a két világháború több áldozatot szedett, mint az összes többi előtte együttvéve. A legtöbb embert békeidőben az ateista diktatúrák ölték meg, sokszor pont a vallásosak közül, ezekre a diktatúrákra az egyházaknak (a katolikus egyháznak meg végképp) semmi befolyása nem volt. Vajon nem éppen az elvallástalanodás vezetett az egyre véresebb leszámolásokhoz? Egyébként pedig II. János Pál bocsánatot kért a kereszteshadjáratok áldozataiért, az inkvizíció áldozataiért, a gályarabságra ítélt protestánsokért, a zsidóknak okozott szenvedésekért, Galileiért és Jordano Brunoért, az amerikai indiánoktért, szinte mindenkitől, akinek az egyház valaha kárt okozott. Kérdem én, vajon a két diktatúra közül melyik az, amely olyan őszinte megbánást tanúsított volna, mint az egyház nevében II. János-Pál. Az ő neve után méltatlan, de leírom Havas Szófia nevét. Gondolkozzon!!”
 • 22. tisztahiszti 2008. augusztus 02. 19:25
  „A katolikus egyháznak a III. Német Birodalom fasiszta ideológiái sem okoztak gondot. Gond nélkül megáldották a II. Magyar hadsereg fegyvereit.A katolicizmus a Spanyol inkvizíciók korszakában, az újvilág gyarmatosításában a legvéresebb kezű vallási szekta volt.
  Ezen a mostani hozzá állásán az egyháznak nem is csodálkozom...ezt nem kell ismét magyarázni...annak a papnak vannak főnökei ... nem?
  akkor miről beszélünk??”
 • 21. zweistein 2008. augusztus 02. 19:20
  „Kedves Lajos1! Ezek meggyőzhetetlenek. Az sem zavarja, hogy a jelenlegi NÉMET pápa az előző LENGYELnek közvetlen munkatársa, sőt barátja volt, aki nyilván tudott bizalmasa és tudottan utódja életének minden részletéről, Ő meg tudott bocsátani (ha volt mit egyáltalán), egy ilyen senkiházi, az nem, pápább akar lenni a pápánál, szánalmas.”
 • 20. homer 2008. augusztus 02. 19:14
  „Logaritmus, hol olvastad, hogy "barátkoznak" egymással?
  Más anyját szidni...Igazi nívós, balos megnyilvánulás!”
 • 19. Lajos1 2008. augusztus 02. 18:33
  „9-es, had legyek személyes példa, hogy igenis osztanak ételt a Katolikus egyházban. Közlöm azt is, hogy soha, de soha nem hallottam templomban náci eszmék hirdetését és még pedofil pappal sem találkoztam egyszer sem. Megértem, hogy a szoclibek szeretnék összemosni az Egyházat és a nácizmust, hiszen ez az érdekük, lévén az Egyház velük szemben álló "irányzat". Kérem ne dőljön be minden fals szövegnek! Torzítja a tisztánlátást. Győződjön meg inkább személyesen az igazáról/nem igazáról - hisz könnyű - hogy mi folyik egy templomban, holnap úgyis vasárnap lesz.”
 • 18. Egy református 2008. augusztus 02. 17:06
  „Előadásokat tartanak, nem vetítettek le egy filmet. Hol itt a probléma? Hány olyan erkölcstelen és gusztustalan filmet vetítetnek a tv-ben amit nem szabadna?
  Miért szidjátok egymást és a katolikus egyházat? Egymás "anyázása" "fasisztázás" segít? Ez lenne a megoldás a bajaitokra?”
 • 17. büdös kommunisták 2008. augusztus 02. 15:45
  „"a náci ideológia egyik magyarországi letéteményese"
  Ez úgy hülyeség ahogy van, az FH is kb ennyire ért a dolgokhoz. Náci eszme sosem volt és sosem lesz hazánkban. A hungarizmus egészen más gyökerekről fakad.
  Nézzenek már mondjuk ennek utána:
  http://nacikhaza.blogspot.com/
  Mi ez ha nem gyűlöletkeltés...”
 • 16. science 2008. augusztus 02. 15:43
  „"Minél inkább eltölt valakit minden jelenség rendezett szabályosságának tudata, annál szilárdabbá válik az a meggyőződése, hogy e rendezettség és szabályosság mellett nincs olyan hézag, ahol hely jutna más természetű okoknak. Nem létezhet sem olyan emberi, sem olyan isteni szabály, amely önmagában a természeti jelenségek független oka lehetne. Bizonyosra vehető, hogy a természeti jelenségekbe beavatkozó, személyes Isten doktrínáját valódi értelemben sohasem cáfolhatja meg a tudomány, mert ez a doktrína mindig menedékre találhat azokon a területeken, amelyeken a tudomány még nem tudta megvetni a lábát.

  Meg vagyok azonban győződve arról, hogy a vallás képviselői részéről ez a viselkedés nem csupán méltatlan, de végzetes is. Egy olyan tan, amely mindig a sötétségbe vonul, mert a tiszta világosságban nem képes fenntartani magát, szükségképpen el fogja veszíteni az emberi nemre gyakorolt hatását, s ennek kiszámíthatatlanul káros hatása lehet az emberi fejlődésre. Az erkölcsi jóért vívott harcukban a vallás tanítóinak venniük kell a bátorsagot ahhoz, hogy feladják a személyes Isten doktrínáját, és lemondjanak a félelemnek és a reménynek ama forrásáról, amely a múltban olyan óriási hatalmat helyezett a papok kezébe. Munkájuk során azokat az erőket kellene felhasználniuk, amelyek képesek arra, hogy a Jót, az Igazat és a Szépet magában az emberiségben fejlesszék ki és terjesszék el. Ez bizonnyal sokkal nehezebb, de összehasonlíthatatlanul értékesebb feladat..."
  Einstein ezért nem hitt a kereszténységben,de attól,hogy ő ezt vállalta fel ebből az következik,hogy ez hibás?
  Ő egy természettudós volt,s mint ilyen teljesen érthető a magyarázata,egy laikus ezt a szemléletmódot sohasem értheti meg,érezheti át.Az utóbbi idézetek forrása: Helen Dukas és Banesh Hoffmann (szerk.): Albert Einstein: The Human Side (Princeton University Press”
 • 15. lakatosszentantal 2008. augusztus 02. 13:27
  „"A jászapáti SZDSZ-elnök a Magyar Nemzetnek az mondta, bérbe adja a helyiséget a rendezvény lebonyolítására. Ugyanakkor arról is beszélt, hogy ,,folyamatosan növekszik" a cigánybűnözés, a galgagyörki Pölöskei család esetére utalva pedig megjegyezte: míg ,,százmilliót költöttek a homoszexuális-felvonulásra, addig azzal senki nem foglalkozott, hogy egy magyar családnak a saját portájáról kellett elmenekülnie, csak a Magyar Gárda nyújtott segítséget a költözésben".

  Urbán nem először keveredik liberális politikushoz méltatlan helyzetbe, írta az Index az esettel kapcsolatban. A honlapon megjelent írás szerint 2006-ban "Cigányokat nem szolgálunk ki!" feliratú tábla lógott az SZDSZ-es politikus pizzériájának bejáratán. Akkor a Magyar Nemzetnek azt mondta, hogy elege lett a segélyosztás utáni rongálásokból, a randalírozásból, a verekedésekből. Az elfajuló konfliktus végén az üzemeltetők a "szokásos" megoldást választották: a korábbi táblát "Zártkörű rendezvény"-feliratra cserélték. - Állandó zártkörű rendezvényt tartunk, ami azt jelenti, hogy csak törzsvendégeket szolgálunk ki" - idézi a weblap a Magyar Nemzetnek nyilatkozó Urbán Imrét, aki hozzátette: "nem a romákat nem engedi be az üzletébe, csak azokat, akik nem tudnak mások előtt viselkedni, és lételemük a vandalizmus."

  Ennek a hírnek vajon milyen címet adna a szerkesztő?
  Ha következetes akkor ezt:
  Rasszistáknak adott helyet az SZDSZ. (Így ám! - az SZDSZ)”
 • 14. úgy van... 2008. augusztus 02. 11:07
  „8-as büdös van,és a bűz a szádból jön!”
 • 13. zweistein 2008. augusztus 02. 10:59
  „A Makai regényben van még egy érdekes - elég konkrét - párhuzam: A Nyírségben nem a zsidók bérlik az adószedés jogát, hanem egy szerecseny (azaz egy fekete (nem veres, de majdnem)) kiskirálykodik. Tehát II. András koráról van szó. Számtalan egyéb párhuzam (pl. a székelyek lebecsülése), hogyan jutott az ország olyan állapotba, hogy nem tudott ellenállni a tatárjárásnak és következményeinek. Nagyon ajánlom olvasmányos is: Makai Sándor: A táltoskirály.”
32 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar Gárda demonstráció Pusztaegresen

Demonstrációt rendezett pénteken a Magyar Gárda a fejér megyei Pusztaegresen a roma bűnözés ellen. A… Tovább olvasom