Délmagyar logó

2019. 02. 16. szombat - Julianna, Lilla -2°C | 10°C Még több cikk.

Húsvéti dekorációk

Készítsen saját kezűleg tavaszt idéző, húsvéti dekorációt otthonába! Nézze meg 5 tippünket!

Tavaszi tojásmelegítők

Mindössze néhány kis darab, színes barkácsfilc szükséges ehhez a kedves húsvéti asztaldísz elkészítéséhez, amely nemcsak felvidít, hanem a lágy tojást is melegen tartja. A színes filcekből vágjunk ki köröket, majd egy kemény tojást véve "modellül" vágjunk ki belőle egy akkora szeletet, hogy a megmaradt darab, tölcsérformára igazítva pont körbeérje a tojást. Ragasztózzuk be a bevágás egyik egyenes oldalát, majd ragasszuk össze a filcet tölcsér alakúra. A kis manósapkákat díszíthetjük színes hímzőfonallal, amellyel nemcsak a pelenka- és a keresztöltés, vagy más díszítőöltések, de még az egyszerű öltögetés is látványos eredményt ad.

Függő dekupázzsal 

Kattintson a képre!
Hobbiboltokban kapható, tojás formájú falap az alapja ennek a vidám húsvéti függőnek. Az alapon kívül szükségünk lesz húsvéti mintás szalvétára, világos színű akrilfestékre, dekupázsragasztóra (másnéven ragasztólakkra), valamint a felfüggesztéshez vékony szaténszalagra. Első lépésként a tojást fessük be egyenletesen az akrilfestékkel. A szalvétából vágjuk ki a díszítére kiszemelt motívumot - érdekes hatást kapunk, ha nem kivágjuk, hanem körbetépjük  amintát - majd a vékony papírrétegeket óvaosan válasszuk szét. Nekünk csak a legfelső, mintás rétegre lesz szükségünk.  Kenjük be a tojást dekupázsragasztóval, majd óvatosan simítsuk rá a motívumot. Ecsettel kenjük át a mintát még egyszer dekupázsragasztóval, majd az ujjunkkal finoman - hogy szét ne szakítsuk a még nedves szalvétaréteget - simítsuk el a gyűrődéseket, egyenletlenségeket. Hagyjuk megszáradni a felületet. A felületet száradás után még egyszer kenjük át dekupázsragasztóval, esetleg színtelen lakkal. Végül a szalaggal függesszük fel a kész művet. Ha kellően vékony, a szaténszalaggal a falap peremét is körberagaszthatjuk.

Húsvéti ajándékkosár

Kedves ajándék egy festett- és csokitojásokat tartalmazó ajándékkosár, melynek alapja lehet készen kapható, hengeres kartondoboz, kisméretű, kiürült mosoporosdoboz, vagy akár kartonpapírból saját kezűleg összeragasztott, talpas henger.
Az alapot - tapétaragasztó vagy papírragasztó segítségével - vonjuk be színes papírral. Használjunk egyszínű vagy kicsit márványos, összecsavarva kapható rizspapírt. Könnyebb a bevonás, ha nagyobb darabokra tépett papírrétegeket ragasztunk egymásra. Ha minden réteg megszáradt, dekoráljuk ki: ragaszthatunk zöld papírból kivágott füvet körben a doboz aljára, színes papírból kivágott vagy készen kapható hímestojás-motívumokat, virágokat, stb. Bátran díszítsük ki a doboz alsó és felső peremét is!
A felső peremtől 2-3 centire egymással szemben lyukasszunk két lyukat, majd egy ívesre hajlított, a két végén visszahajlított drótból tegyünk fület a kosárra. Végül töltsük meg műfűvel (hobbiboltban, nagyobb virágboltokban és barkácsáruházakban kapható) és helyezzünk bele tojásokat, csokidíszeket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elődjét méltatta beszédében XVI. Benedek pápa

Méltatta elődje, II. János Pál "roppant örökségét", és felidézte utolsó napjainak szenvedését a… Tovább olvasom