Délmagyar logó

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -2°C | 12°C Még több cikk.

Huszárik Kata kapta a Mensáros-díjat

Huszárik Kata kapta az idén a Mensáros-díjat, amelyet a színművésznő csütörtökön este vett a szolnoki Szigligeti Színházban.
Fotó: Színház.hu
Az elismerést Berényi Gábor, a teátrum egykori igazgatója, Gyurkovics Tibor író és Mensáros Péter, a néhai művész fia nyújtotta át.

A díjazott érdemeit méltató Gyurkovics Tibor azt kívánta a művésznőnek, hogy azoknak a zseniknek a táborába kerüljön, ahová Mensáros László is tartozott.

A díjat adományozó Mensáros László Alapítványt 1993-ban, az abban az évben elhunyt művész emlékének ápolására Hexendorf Edit irodalomtörténész hozta létre. Az első kitüntetett, 1994-ben Gálffi László volt.

Az alapítók között olyan ismert személyiségek voltak, mint Mádl Ferenc, Ránki Dezső, Tolnay Klári, Törőcsik Mari, Szörényi Éva, Gulyás Dénes, Hűvösvölgyi Ildikó és Gór Nagy Mária.

Az elismerést azok a művészek kaphatják meg, akik drámai művek színházi megjelenítésében, filmekben, hangjátékokban kiemelkedő teljesítményt nyújtottak.

A plakettel és pénzjutalommal járó díjat évente Mensáros László halálának napja, február 7-e alkalmából adják át a művész pályájának három fontos állomása egyikén: a fővárosi Madách, a debreceni Csokonai vagy a szolnoki Szigligeti Színházban.

mti

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

József Attila versei olaszul

József Attila verseiből jelent meg válogatás a milánói Mondadori Kiadó népszerű Paperback… Tovább olvasom