Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Huszárvágással intézhetik el a Tubes ügyét

Törvénymódosítással próbál utat vágni a honvédelmi tárca a Tubesnek, és a Kánya-hegyre tervezett katonai hírközlési bázis megépítésének. Hétfőn sürgősséggel terjesztik a parlament elé az Országos területrendezési terv módosítását.
A területrendezési terv módosításában "kiemelt fontosságú katonai körzeteket" jelöltek ki úgy, hogy védett természeti területek és a Natura 2000-es hálózatba tartozó részek kerülnének katonai közigazgatás alá.

A minisztérium honvédelmi, nemzetbiztonsági és NATO-érdekekre hivatkozik, de ezeket közelebbről nem határozza meg. Közben természetvédő szervezetek tiltakoznak, véleményük szerint ez nem más, mint "honvédelmi érdeknek álcázott orvtámadás a Tubes-hegyi radarállomás és a Kánya-hegyi katonai hírközlési bázis ellen folyó civil tiltakozások megfékezésére".

Olvasóink írták

  • 1. matriné 2008. április 14. 09:44
    „Honvédelem? Oh! Hol van itt honvédelem? Gadarral, gripenekkel akrják megvédeni az országot a felvásárlóktól? Nem bolondok ma az ország ellenségei, hogy fegyverekre és harci gépekre költsék a pénzüket azért,hogy az országunkat elfoglalják! Szerintem nem kerül annyiba nekik, ha azt mint eddig tették vígan nevetve felvásároljáj e "honvédség"-nek nevezett katonaság orra előtt! Igaz ezeknek mindegy, hogy hol miféle országokban lövöldöznek! de főleg, hogy honnan és milyen valutában kapják a zsoldjukat, csak sok legyen!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Romlottak a fogyasztói várakozások márciusban

Márciusban kisebb mértékben csökkent a GKI konjunktúra indexe, s annak két összetevője, az üzleti és… Tovább olvasom