Délmagyar logó

2019. 03. 25. hétfő - Irén, Irisz 6°C | 16°C Még több cikk.

Idén 18 százalékkal több ásványvíz fogyott, mint tavaly

Magyarországon 18 százalékkal emelkedett az ásványvíz forgalma 2006. augusztusa és 2007. júliusa között az előző évhez képest - állapította meg a Nielsen piackutató vizsgálata.
A globális felmelegedés hatására nem csak nálunk, hanem az egész világon az élelmiszerek közül a szomjoltó, alkoholmentes italokból fogyott a korábbinál jóval több.

Az alkoholmentes italok közül a magyar vásárlók zöme hipermarketekben és diszkontáruházakban vette a legtöbb ásványvizet, minden 3. litert ezekben a boltokban adták el. A szénsavas üdítőitalokat azonban a vevők inkább a hagyományos üzletekben vásárolták meg. Szintén a kisebb boltokban vették a legtöbb sört, amelynek kiskereskedelmi forgalma 1 év alatt szintén 6 százalékkal nőtt.

A piackutató felmérése alapján az eladott élelmiszerek közül forintban mérve az első helyen a húskészítmények állnak, 2. a sör, 3. a sajt, 4. a szénsavas üdítőitalok, 5. a gyümölcslé, 6. a kávé és 7. az ásványvíz.

Az egész világra kiterjedő vizsgálat szerint is egy év alatt az eladott italok értéke alapján az ásványvíz forgalma nőtt a legjobban, 9 százalékkal. 6 százalékkal többet költöttek a világban a gyümölcslevekre, 4-5 százalékkal üdítőitalokra és a sörből is 5 százalékkal több fogyott. Összegben kifejezve: a sörre 4 milliárd dollárral, az ásványvíre 2,1 milliárd dollárral, a szénsavas üdítőitalra 2,8 milliárd dollárral és gyümölcslére 1 milliárd dollárral többet költöttek a világ fogyasztói, mint 1 évvel korábban.

Európánál is nagyobb volt az alkoholmentes italok forgalmának növekedés Észak-Amerikában. Míg földrészünkön csak 4 százalékkal, addig az USA-ban és Canadában 7 százalékkal több ásványvíz és üdítőital fogyott. Dél-Amerikában és a fejlődő országokban ennél is nagyobb az emelkedés, előbbinél 12 százalék, utóbbinál 15 százalék.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rábaköz-csoport alakul

Tovább olvasom