Délmagyar logó

2019. 06. 26. szerda - János, Pál 20°C | 32°C Még több cikk.

Idén átalakul a Leier-cégcsoport

Folytatás az 1. oldalról.

A 2005-ben 22 milliárd forint árbevételt elért Leier az idén 26 milliárdos forgalommal számol. A cégcsoport ez évi tervei között olyan fejlesztések szerepelnek, mint a tetőcserépgyártás korszerűsítése, amelyet az új hajdúszoboszlói gyár termelése tesz lehetővé.
A társaság további céljai között szerepel, hogy Jánosházán a betonelemgyára és virágföldüzeme melletti 7–8 ezer négyzetméteres területen létrehozza az ország legnagyobb minta- és ötletkertjét, ahol kertépítési tanácsokkal és tervekkel látják el ügyfeleiket. Új téglagyárat is létesít a Leier az idén, de annak helyszínéről a cégvezető egyelőre csak annyit mondott, hogy valahol Kelet-Magyarországon lesz.
Michael Leier elmondta: külföldön is folytatják a terjeszkedést, a romániai Torda mellett felépült betonelemgyáruk várhatóan áprilisban már termel. Addig is a cégcsoport más gyáraiból exportálnak építőanyagot Romániába. De szlovák, ukrán és bolgár exportját is tovább növeli a tervek szerint az idén a cégcsoport. Már tavaly is jelentősen nőtt a magyarországi építőanyaggyárakból az Ausztriába irányuló kivitel. Magyarországon a Leier tavaly 18 millió eurót fordított beruházásokra, s az idén is hasonló nagyságrendű befektetéssel számol.
„ Normál piacgazdasági viszonyok között elképzelhetetlen, hogy a város kizárólag a távhőszolgáltatást engedélyezte a Frigyes-laktanya épületeinek hőenergiával történő ellátásánál, holott a

Leier eredeti tervei szerint egyedi fűtéssel szándékozott azt megvalósítani. Ezzel az elvvel nem lehet egyetérteni. Ahhoz hasonlítható lépés ez, mint mondjuk ha a város létesítene egy élelmiszerboltot, és közölné a lakossággal, hogy kizárólag ott vásárolhat.”
A cégcsoport legfiatalabb üzletágáról, az ingatlanhasznosítási tevékenységről Michael Leier elmondta, hogy a Frigyes-laktanya felújítási munkálatait számos tényező lassítja. A mai napig nem engedélyezték például a két erősen leromlott állapotú épület, az egykori fogda és a lőszerraktár lebontását, pedig a műemléki védettség visszaminősítését kezdeményező kérvényük hónapok óta az illetékes hatóságnál van.
A cégtulajdonos szerint a műemlékvédelem egyes munkatársai másképp értelmezik az állagmegóvás és a statikai felújítás fogalmát, mint a befektető. Emiatt a műemlékvédelem 6 millió forint bírságot is kiszabott a cégre, miközben egy másik levélben elismerte a nívós felújítást. Mint ismert, a Leier 100 millió eurós beruházással újítja fel a Frigyes-laktanyát, s környezetbe illeszkedő irodaházat, üzleti és szolgáltatócentrumot, ötcsillagos luxusszállodát és konferencia-központot létesít. A cégvezető szerint a laktanya első felújított épületét július elején a tervek szerint átadják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Személyes terek

A magánszférának éppen leglényegibb vetületével, a személyes térrel foglalkozom jelen dolgozatomban.… Tovább olvasom