Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Idén tízéves a ''banánhéjas'' páros

Amint elhangzott a szó: interjú, Bagi felpattant, és rutinosan közölte, a Nacsa nyilatkozik, ők így egyeztek meg, ne legyen sértődés, ez az ő rendjük. Nacsa szereti a nyilvánosságot, Bagi nem. Amit tiszteletben kell tartani, azt tiszteletben tartjuk. De ami nyilvános, az meg nyilvános. Így aztán Nacsa nyilatkozott lapunknak is.
Ma nagyobb a félelem a kimondott szótól, mint a régi rendszerben – véli Nacsa Olivér és Bagi Iván. Fotó: DM/DV
– Nem kínos ez, hogy a kettős helyett mindig csak Olivér nyilatkozik? Egy átverős műsorban Iván már el is játszotta, hogy befejezi, elég volt a háttérbe szorításból, összeáll a Hadházyval egy új műsorra.

– Nem, biztosan jó lesz így, mi megegyeztünk abban, hogy Iván nem nyilatkozik. Ez nem valami kitalált manír, ő valóban irtózik az interjúktól. Én meg nem titkoltan szeretem a nyilvánosságot.

– Miközben mindenki panaszkodik, milyen nehéz a pályára jutás, a Bagi–Nacsa párosnak ez valahogy minden görcs nélkül, gyorsan ment. Valaki a hónuk alá nyúlt?
– Lehet, hogy hihetetlen, de a suliban, osztálytermekben találtuk ki az első számunkat. A Petőfi rádióban ment a Rádiókabaré, bemondták, hogy a szerkesztője Sinkó Péter, így aztán felhívtuk a telefonkönyvben lévő számon a rádiót, és időpontot kértünk Sinkótól. Tetszettünk. Másnap nyilvános rádiófelvételen szerepelhettünk. Itt figyelt fel ránk Farkasházy Tivadar, és elhívott az MTV Zártosztály című műsorába. És úgy elrepült ez az idő, hogy most már szerveznünk kell megalakulásunk 10. évfordulóját.

– Ebben a tíz évben a legnagyobb sikert a Banánhéj című műsor jelenti. Stand up show – ez a műfaj elnevezése. Sok ilyen „kiálló kiválóság" van a médiában, elég, ha csak a két Sándort említem, Friderikuszt és Fábryt.
– Ők ketten azok, akik a legnagyobb hatással vannak ránk. Fábry nem titkoltan a mesterünk, tőle tanultuk a legtöbbet. Nemcsak a szakmáról, de a szakmai alázatról is. És kaptunk tőle egy értékrendet. Ha azzal vádolnak, hogy valami vulgáris, hogy túl sok a testre utaló elem, nos, Hofi óta jelen van a színpadon ez a szókimondás. Mi is ennek a hívei vagyunk, de sosem megyünk övön alulra. Általában a világ dolgaival kapcsolatban is szókimondóak vagyunk. Szeretnénk, ha elgondolkodnának az emberek, hogy milyen valós és egyenes az, ami görbe tükörnek látszik. Ezért szeretjük jobban az élő műsorokat, ahol szókimondóbbak lehetünk.

– A tévében ki tilt?

– Óriási a cenzúra. A politika, a közélet, a gazdaság szereplőiről nem ránthatjuk le keményen a leplet. Szerintem most nagyobb a félelem attól, hogy mi lesz, ha valami olyan elhangzik, ha valaki megsértődik, mint volt a régi rendszerben. Érdekek, összefonódások, vagy csak potenciális jövőbeni remények miatt óvatosak a tévések. Ám a nyilvánosságra szükség van, meg is kell élni, tehát alkalmazkodni kell. A színpadon viszont éppen azért fizetnek, akkor jön be a közönség, ha kőkemény őszinteséggel fogalmazunk. Hát ezért szeretjük.

– Tizenévesen már csúcsra kerülni, országos népszerűséget szerezni nem sok? Nem sokk?

– Érezzük már, hogy lépni kell. És ha mesterekről van szó, ebben példaképünk Friderikusz Sándor. Ő zseniálisan tudja, mikor kell valamit abbahagyni, mikor kell továbblépni. Akkor áll fel, amikor úgy gondolja, hogy megújulásra van szükség. Sokszor éppen a csúcson. Hát mi most szintén váltani készülünk. És ennek az első nagy „durranása" a 10 éves jubileumi műsorunk lesz, idén november 7-én. Azt is elhatároztuk, hogy a Banánhéj 40. adása után közös megegyezéssel véget ér a tévésorozat, és visszajövünk egy új műsorral.

Pió Márta

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lazítás házilag

Sokan úgy gondolják, a szépségápolás a különböző szalonokban, wellness központokban képzelhető csak… Tovább olvasom