Délmagyar logó

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Igazoltatási kézikönyvvel intézkednek a rendőrök

Az elkövetkező hetekben már a rendőrök kezében lehet az az igazoltatási kézikönyv, aminek elkészítéséről még a nyáron határozott a rendőrség. A kézikönyv összeállítása azoknak a főkapitányi intézkedéseknek a része, amik a rendőrségről kialakult képet hivatnak javítani.
A kézikönyvben az előzetes tervek szerint az igazoltatás szabályairól, állampolgári jogokról tájékozódhatnak a magyar rendőrök.

Barnáné Kiss Éva, az Országos Rendőr-főkapitányság közbiztonsági sajtóreferense a Független Hírügynökségnek lemondta, hogy a kézikönyv egyelőre még készül, de hamarosan használatba vehetik a rendőrök. Egyelőre hátra van még a tartalom véglegesítése és véleményeztetni is kell a kézikönyvet, majd főkapitányi aláírás után kerülhet a rendőrökhöz.

Az igazoltatási kézikönyv megalkotásáról augusztus elején határozott az országos rendőrfőkapitány. Ez része a Rendőrségről kialakult kép jobbítását célzó intézkedéseknek, mint amilyen a Rendőrségi Etikai Kódex kiadása, vagy a korrupció elleni harccal kapcsolatos főkapitányi utasítás kiadása volt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem baj, ha a jók előretörnek

„Érdekes fejlesztéspolitikai kérdés, hogy hiba-e, ha a jók előretörnek. Azt kell mondanom:… Tovább olvasom